Különleges est a kultúra jegyében, egy jó ügy szolgálatában

Szerző: Media24

2024-06-21

Élményekben gazdag programokat kínálnak a Múzeumok Éjszakáján Székesfehérvár közgyűjteményei, kulturális intézményei. Az országos esemény kiemelt helyszíne városunk, ahol közel 100, különböző tematikájú eseményből választhatnak a látogatók június 22-én, szombaton. Az összes programra és helyszínre szóló belépőt a Tourinform Irodában és a helyszínek többségén lehet beszerezni. A karszalagokért befolyó összeget jótékony céllal, adományként gyűjtik a szervezők a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért javára, az ajánlott minimális hozzájárulás összege 500 Ft.

Szellemmel, humorral, különleges történetekkel átszőtt szubjektív tárlatvezetések, többezer éves, interaktív történelmi séta, asztali hadijáték, múzeumpedagógiai foglalkozások könnyű- és népzenei koncertek várják Székesfehérváron a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján. Június 22-én, az év leghosszabb napjához közeledve 26 helyszínen közel 100 programmal készülnek a város közgyűjteményei, kulturális és oktatási intézményei, civil szervezetei.

A Múzeumok Éjszakája minden programja karszalaggal látogatható, a belépőként szolgáló szalagot legalább 500 forint adományért válthatják meg az érdeklődők. Az így befolyt összeg most is jótékony célokat szolgál, a rendezvény látogatói a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért szervezetet támogatják. A karszalagokat a Tourinform Irodában (Hiemer-ház), valamint a helyszínek többségén szerezhetik be a látogatók. A hozzájárulásokat adománygyűjtő dobozban gyűjtik, készpénzben; a pénzből visszaadni nem tudnak a szervezők, ahogy pénzt váltani sem.

A legtöbb programot ebben az évben is a Szent István Király Múzeum kínálja, de a város szinte összes helyszíne mozgásban lesz. A lelki és szellemi feltöltődés mellett kulináris élményekkel is várja látogatókat a Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpont és a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum. A Szerb Ortodox templom és annak kertje is nyitva áll a látogatók előtt. A Múzeumok Éjszakáján a Városháza este is megnyitja kapuit, de izgalmas eseményeknek ad otthont a Fejér Vármegyei Levéltár, a Vörösmarty Mihály Könyvtár, a Kovács Jenő Óramúzeum. A belvárosból kifelé haladva sportos múltidézéssel készül a Vidi Múzeum és alkotói programokkal az új helyszínkét belépő Felsővárosi Alkotóház. A Helyőrségtörténeti Gyűjteményben, a Malom utcában „katonás” foglalkozásokkal, a Vasvári Pál Általános Iskola Siklósi Gyula Pincegalériájában várostörténeti terepasztallal várják a látogatókat. Az MMKM Alumíniumipari Múzeumának foglalkozásain egyedi, kreatív tárgyakat készíthetnek a résztvevők. A vasút szerelmesei a MÁV Vagon Kft. Takarodó úti helyszínén betekinthetnek egy tradicionális vasúti kovácsműhely munkájába, míg a légi közlekedés szerelmeseit az Albatrosz Repülő Egyesület várja a Börgöndi repülőtérre.

A részletes program és azok az események, ahol regisztrációt kérnek a szervezők, elérhetőek a https://fehervariprogram.hu/event/muzeumok-ejszakaja-2024/ oldalon.

Válogassanak kedvükre! Merüljenek el a fehérvári Múzeumok Éjszakája gazdag kulturális programjában!

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Media24

2024-06-21

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This