Közös emlékezésre hív nagyhét alkalmából a polgármester

Szerző: garanddesign

2021-03-25

Közösségként vettük fel a harcot a járvánnyal szemben, és közösségként segítünk feldolgozni a gyászt, a veszteségeket – olvasható Székesfehérvár polgármesterének a nagyhét alkalmából közzétett bejegyzésében. Az Önkormányzat gyászlobogót helyez ki épületeire a következő napokban, és erre kéri az intézményeket, vállalatokat is. Dr. Cser-Palkovics András arról szólt, hogy a nagyhéten bárki vihet virágot, mécsest a Szent Imre-templom feszületéhez vagy az Országalmához a közös emlékezés jegyében.
„Tisztelt Fehérváriak!

Közeledik Húsvét ünnepe, melyet a nagyhét, az elcsendesülés, a számvetés, a testi-lelki megújulásra való felkészülés hete előz meg. Keresztény kultúránkban mindenkor nagy jelentősége van ennek az időszaknak, idén pedig a hit ünnepe egybefonódik a világi gondok, a hétköznapjainkat kitevő járványhelyzet kapcsán érzett és tapasztalt nehézségekkel.Székesfehérváron eddig is közösségként vettük fel a harcot a koronavírussal, közösségként támogattuk a frontvonalban dolgozókat és közösségként is segítünk feldolgozni a veszteségeket, a gyászt.

Egyként cselekedtünk, egymást védelmeztük a szabályok betartásával, közösségként nyújtottunk sokszázmilliós támogatást a kórházunknak, mentőseinknek, szociális dolgozóinknak és közösen emlékeztünk elhunyt szeretteinkről, polgártársainkról a tavalyi esztendő végén, a városi gyásznapon. A most elkövetkező Nagyhét méltóságteljes alkalmat ad az emlékezésre, a gyászra, a felebaráti szeretetre, a Húsvét üzenetében magában hordozza a feltámadás reményét, a hálát és a vigasztalást.

Nem egy percben, nem kapkodva, hanem a másik emberre valóban odafigyelve, szeretetünkkel lelki vigaszt nyújtva.Székesfehérvár Önkormányzata ezért a következő egy hét folyamán az önkormányzati épületekre kihelyezi a gyászlobogót és erre kérem az önkormányzati intézményeket, vállalatokat is. Emellett a nagyhét folyamán lehetőség lesz – a járványügyi szabályok betartásával – a közös emlékezet virágait, mécseseit és koszorúit elhelyezni a Szent Imre templom falán található feszületnél, illetve az Országalmánál.

Arra kérek minden fehérvárit: az egymásra való gondoskodó odafigyeléssel, türelemmel és megértéssel adjunk súlyt a Húsvét fő üzenetének: az újjászületésnek!”

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-03-25

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami