Kiállítással, koncerttel nyit az ÖKH

Szerző: Media24

2022-03-18

A három hónapon át tartó felújítás után március végén újra kinyitja kapuit az Öreghegyi Közösségi Ház. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ egyik legrégebbi háza Nánási Pál fotókiállításával, a Kamilka & Pesti Sikk koncertjével várja régi és új látogatóit március 26-án Nyitva című rendezvényére, amelyen a közönség be is járhatja a megszépült, megújult épület tereit, este pedig a Coco Locóval bulizhatnak.

Decemberben zárt be az Öreghegyi Közösségi Ház (ÖKH), amely mintegy 70 éve szolgálja már a városrész, a város közművelődését, kulturális életét. Az épületben rekonstrukció kezdődött, amelynek során a földszint teljes villamoshálózatát, a helyiségek padló- és falburkolatát, mennyezetét felújították, megújult a férfi mosdó, de a büfé is komplett gépészeti és építészeti átalakuláson ment át. A változásokat, a megszépült részleteket a közönség március 26-án a Nyitva című rendezvényen láthatja először. A hivatalos átadó 11 órakor lesz, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai a felújításra emlékeztető kis ajándékkal lepik meg a vendégeket, akik be is járhatják a megújult épületet. A délelőtti zárt körű eseményre az intézmény közösségeinek vezetőit, a volt és jelenlegi kollégákat, intézményvezetőket és a sajtót várják.

A nagyközönség előtt délután nyitja meg újra a kapuit az ÖKH, a látogatókat 18.30 órától várják. A felújításról készített fotók segítségével az „ilyen volt, ilyen lett” élményét is megtapasztalhatják az érdeklődők a helyszíni sétán (és még néhány héten át, hiszen az installációk a helyükön maradnak). Az újranyitás örömére pezsgővel koccinthatnak a házra, amelybe az állandó csoportok, foglalkozások is hamarosan visszaköltöznek, hogy a megszokott környezetben folytassák munkájukat. A pezsgő mellett jóféle öreghegyi borokat is kóstolhatnak az esemény résztvevői.

A megújult épület idei első kiállításán Nánási Pál fotóművész képeit láthatja a közönség. Nánásit felesége, a televíziós műsorvezető Ördög Nóra így jellemzi: „Évek óta figyelem, ahogy dolgozik: nézem, ahogy állítgatja a fényeket, tekergeti a gombokat, keresi a szögeket… Próbáltam megfejteni a titkot, hogy mi az a plusz, amit nem tanítanak az egyetemen? Mitől olyan más minden kép, amit ő készít? … És aztán rájöttem: a bizalom! … Ő képes megteremteni azt a hangulatot, amiben minden természetes és magától értetődő. Nincs feszengés, nincsenek kérdések, nincs kényelmetlen helyzet. A fotózás valódi élmény!” Ezt az élményt élhetik át a tárlat látogatói is a képeket nézve – a megnyitó 19 órakor kezdődik, az április 29-ig látogatható kiállítást Ördög Nóra nyitja meg.

A látogatókat 18.30 órától a Kamilka & Pesti Sikk koncertje szórakoztatja. Az együttes két alkotója Kiss Kamilka dalszövegíró, énekes és Lőrincz Ádám, kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, zongorista, akik kiváló zenészekkel karöltve teljesítik ki zenei önmagukat. Hanyag elegancia, izgága női líra, kortalan, ízléses, nívós zenei csemege – jellemzi magát a csapat, amely nevéhez hűen a régi zenés filmek világából, a jazz-pop és a hiphop lezserségéből töltekezve saját ízű, őszinte zenei vallomásait adja elő. A nap programját fél kilenctől – a Fanta-villa szép emlékű táncos bulijait idézve – a Coco Loco zenekar csípőtekerős, karibi karneváli hangulatú estje zárja, amelyre 1000 forintért válthatnak belépőt az érdeklődők.

(SZKKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2022-03-18

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami