Kezdődik a végleges körforgalom kialakítása a Pozsonyi-Zsolnai-Pöstyéni csomópontban

Szerző: Media24

2024-03-20

Napokon belül elkezdődik a végleges körforgalom kialakítása a Pozsonyi-Zsolnai-Pöstyéni utcák találkozásánál, az Öreghegyen. Minden ágon lesznek zebrák és megújul a közvilágítás is, ami jóval biztonságosabbá teszi a közlekedést. A beruházás május végéig készül el.

Az ideiglenes körforgalom kialakítására korábban azért volt szükség, mert ez a csomópont nagyon forgalmas, ugyanakkor balesetveszélyes is. Sok autós nem tartotta be a sebességhatárokat és a gyalogosok is nehezen keltek át egyik oldalról a másikra – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Östör Annamária önkormányzati képviselő. Hozzátette, hogy széleskörű kutatást végzett a lakosság körében a körforgalom kialakításáról, amit ők támogattak, így készült el az ideiglenes forma. A visszajelzések alapján beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így most sor kerülhet a körforgalom véglegesítésére. A legfőbb szempont, hogy biztonságosabb lesz a közlekedés mindenki számára! – hangsúlyozta Östör Annamária.

Március 21-én, csütörtökön lesz a hivatalos munkaterület-átadás, majd néhány napon belül elkezdődik az építkezés – adta hírül Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője. Mint mondta, a körforgalom geometriai kialakításán minimálisan módosítanak az útpálya szűkítésével, a teljes területen megújítják az asztalt-kopóréteget, majd jöhetnek a felfestések és a gyalogátkelők kialakítása minden csomóponti ágon. A közvilágítás szintén megújul.

Elhangzott az is, hogy a körforgalomban maradnak a virágládák és az azokra kihelyezett irányjelző táblák is, ugyanis az útpálya alatti rész tele van közművekkel, így épített szigetet nem tudnak kialakítani. A körforgalom megújítása várhatóan május végéig készül el.

(ÖKK, fotó: Bácskai Gergely)

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2024-03-20

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami