Játékos családi délután a tóparton

Szerző: Media24

2024-06-01

Exatlon-pálya, lézerharc és darts foci, mesejáték, operettcsokor és fúvóskoncert – mindenki találhatott kedvére valót a Palotavárosi piknik kínálatában a Palotavárosi tavaknál, a sport- és szabadidőközpontban, ahol az esőbe hajló idő ellenére is sokan töltötték a szombat délutánt.

Látványos csetepatéba csöppentek az eseményre érkezők: a lézerharc minden családi rendezvényen nagy sikert arat a gyerekek körében, és ez ezúttal sem volt másként. Alkalmi csapatok szerveződtek, hogy megvívjanak egymással, fiúk és lányok egyaránt beszálltak a küzdelembe. Az óriás Exatlon-pályán is sokan tették próbára ügyességüket – és nemcsak gyerekek –, az óriás darts fociban is folyamatosan rúgták a labdát, ahogy a Nerf célbalövés is nagyon népszerű volt. A rendezvényre dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Farkas László és Viza Attila önkormányzati képviselők is ellátogattak.

A színpadi programokat a Batyu Színház indította a Mesék könyve: Holle anyó című, bábokkal és élő színészi játékkal ötvözött mesejátékkal; a Grimm fivérek meséje nyomán született történet elmesélésébe a gyerekközönség is bekapcsolódott. A Fedák Sári Színház művészei a Cintányéros cudar világ című operettműsort hozták el az eseményre: az összeállításban jól ismert melódiák csendültek volna fel, ám röviddel kezdés után a hirtelen érkező zivatar félbeszakította a produkciót. A rajongók azonban nem engedték el a művészeket: amikor már csillapodott az eső, a kitartó közönséggel közösen, a capella énekeltek el még egy operettslágert – mi mást, mint a Hajmási Pétert, hiszen a barométer esőre állt…

Az esőbe hajló idő sem szegte kedvét a Kelet Brass Bandnek és a fúvós műfajt kedvelő közönségnek: a nyíregyházi zenekar az országot átszelve érkezett az eseményre, hogy szórakoztassa a jelenlévőket. Az együttes több országos és nemzetközi utcazene verseny első helyezését és közönségdíját tudhatja magáénak, nem véletlenül: a fúvószene fogalmát újraértelmezve hangszerelnek meg klasszikusokat, örökzöldeket és mai modern slágereket. Színes és változatos műsoruk ezúttal is nagy sikert aratott, a koncert ráadásokkal zárult.

(SZKKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Media24

2024-06-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This