Holnap Lecsófesztivál Fehérváron, lezárásokkal

Szerző: Media24

2022-09-23

Szombaton rendezik a Fehérvári Lecsófőző Vigasságot, ezért a rendezvény területén több utcát és útszakaszt lezárnak. Egész nap terelőútvonalon közlekednek az érintett országos és regionális, valamint a helyi autóbuszjáratok. Kérik a közlekedők és a lakosság figyelmét és türelmét.

Forgalomkorlátozásokat vezetnek be a Fehérvári Lecsófőző Vigasság főzőprogramjainak és kulturális rendezvényeinek a területén. Szeptember 23-án, pénteken 23 órától szeptember 25-én, vasárnap hajnali 4 óráig a Mátyás király körút az Ybl Miklós utcai kereszteződéstől a Várkörútig, valamint a Dózsa György út, a Zichy liget melletti útszakaszok és a Móri út a Szent Vendel utcáig lezárásra kerülnek. A Bíróság előtti csomópontban a Mátyás király körúti ág és a Dózsa György út lesz lezárva, a Várkörút és Szekfű Gyula utca azonban közlekedhető marad. A Várkörút a Szekfű Gyula utca felől (engedélyezve lesz a balra kanyarodás) lesz megközelíthető északi irányból. Az Irányi Dániel utca, a Honvéd utca és a Csitáry G. Emil utca zsákutca lesz a Móri út felé, értelemszerűen az egyirányú utcák ezen időszak alatt kétirányúként lesznek használhatóak. A Zichy liget is csak a Malom utca vagy a Mészöly Géza utca felé hagyható el. Az Ányos Pál utca kétirányú zsákutca lesz.

Szeptember 22-én, csütörtökön 18 órától szeptember 25-én, vasárnap 18 óráig lezárják a III. Béla király téren az Ányos Pál utca végénél lévő parkolót, valamint a Zichy liget és a Cégbíróság közötti parkolókat.

Az érintett menetrendszerinti autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek szeptember 24-én, szombaton egész nap.

A forgalomkorlátozásban érintett helyi járatok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

„17”-es autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Budai út – Várkörút – Rákóczi u. Kimaradt megállóhelyek: György O. tér, Gellért u., Uszoda, Szabadságharcos út, Ybl M. ltp., Országzászló tér.

„26”, „26A”, és „38”-as autóbuszvonal járatai mindkét irányban: Budai út – Várkörút – Szekfű Gy. u. Kimaradt megállóhelyek: Autóbusz-állomás, György O. tér, Ybl. M. ltp

„27”-es járatok terelőútvonala: Budai út – Várkörút – Szekfű Gy. u. Kimaradt megállóhelyek: György O. tér, Ybl. M. ltp.

„33”-as és „34″-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala: Gáz u. – Széna tér – Mikszáth K. u. – Zámoly u. – Fecskepart u. – Gombócleső u. – Fecskepart ltp. – Gombócleső u. – Fecskepart u. – Zámoly u. – Mikszáth K. u. – Szekfű Gy. u. – Várkörút – Prohászka O. u. Kimaradt megállóhelyek: a „33”-as járatok esetében: Széna tér (a Rákóczi utcában lévő megállóhely helyett Széna tér) , Fehérvár Áruház, Múzeum, III. Béla király tér, Ezredéves Ált. Iskola, Szt. Vendel u., Irányi D. u.; a „34”-es járatok esetében: III. Béla Király tér, Irányi D. u., Szt. Vendel u., Laktanyák, Ezredéves Ált. Iskola, Múzeum, Fehérvár Áruház.

Az Ezredéves Ált. Iskola megállóhelyek helyett a Zámoly u.-ban ideiglenes megállóhelyek kerülnek kijelölésre. A Fecskepart irányába közlekedő járatok számára a Paletta üzletház előtt, míg a városközpont irányába közlekedő járatok számára a Zámoly u. 42. sz. ingatlan előtt. A Városközpont irányába lévő Laktanyák megállóhely helyett ideiglenes megállóhely kerül kijelölésre a Gombócleső utcába, a Korona boltbázis előtt.

A menetrend szerinti HELYKÖZI autóbusz járatok számára javasolt útvonalak:

– Mór felől: 81. sz főút – 7. sz. főút – Palotai út
– Zámoly felől: 8123 sz. közút – 7. sz. főút – Palotai út
– Lovasberény felől: 811. sz. főút – Berényi út – Szekfű Gyula utca – Várkörút – Budai út – Palotai út

Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken megállnak, a terelések miatt a menetrendben meghirdetett időpontoktól pár perces eltérés lehetséges.

Kérik a lakosság és a közlekedők fokozott figyelmét és türelmét.

(ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. szeptember
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Written by Media24

2022-09-23

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami