Három díjazott Székesfehérvár közbiztonságáért

Szerző: Media24

2022-04-29

Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött Székesfehérvár képviselőtestületének mai ülése. A közgyűlésen adta át dr. Cser-Palkovics András polgármester a „Székesfehérvár Közbiztonságáért” Díjat, amelyet idén kiváló szakmai munkája elismeréseként Molnár János tűzoltó őrnagynak, Cseke Máté rendőr törzsőrmesternek és Pintér Lászlónak, a Székesfehérvári Városi Polgárőr Egyesület elnökének ítélt oda a grémium.

Székesfehérvár Önkormányzata díjak, kitüntető címek, elismerések alapításával és adományozásával kívánja kifejezni tiszteletét és megbecsülését mindazon személyek és közösségek iránt, akik életművükkel, munkájukkal, a város közéletében való közreműködésükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, maradandót alkottak, vagy más, a köz érdekében végzett tevékenységükkel segítették Székesfehérvár szellemi és anyagi gyarapodását.

Az elismerések egyike a „Székesfehérvár Közbiztonságáért” díj, amely annak a természetes személynek adományozható, aki a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság székesfehérvári telephelyén, vagy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság hivatásos állományában teljesít szolgálatot, illetve székesfehérvári polgárőr szervezet tagjaként rendszeresen segíti a rendőrség feladatainak ellátását a bűnmegelőzés területén. Az elismerés odaítélésének feltétele, hogy a díjazott tartós és kiemelkedő munkát végezzen, helytállásával erősítse a városlakók bizalmát a tűzoltóság, a rendőrség és a polgárőrség iránt, illetve életvitele méltó legyen a hivatásához és a polgárőri tevékenységhez. Évente legfeljebb három „Székesfehérvár Közbiztonságáért” díj adományozható.

A 2022-es esztendő egyik díjazottja MOLNÁR JÁNOS tűzoltó őrnagy, a Székesfehérvár Hivatásos Tűzoltóparancsnokság katasztrófavédelmi megbízottja. Szolgálatát 1990. augusztus 1-jén kezdte meg a Parancsnokság jogelőd szervezeténél. Már az első években nagy elhivatottságot tanúsított a tűzoltóság iránt és folyamatosan képezte magát. 1992-ben tűzoltó szakmunkásképző iskolát végzett, melynek nyomán különlegesszer-kezelői, majd szerparancsnoki beosztásban folytatta munkáját. 2007-től szolgálatparancsnoki beosztásba került. Átlag feletti szakmai ismerete, gyakorlati felkészültsége és gondoskodó természete okán a beosztottjai maximális bizalmát élvezte. Jelentős szerepet vállal a tűzoltóságot érintő, ám a beosztásához közvetlenül nem kapcsolódó többletfeladatok elvégzésében, a fehérvári tűzoltósport meghatározó személyisége, tagja a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesületnek. Példamutató magatartása okán a munkahelyén és a magénéletében is tisztelet övezi.

Székesfehérvár Közbiztonságáért-díjban részesül CSEKE MÁTÉ rendőr törzsőrmester, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának járőrparancsnoka. Cseke Máté 2011-ben kezdte meg a munkáját az Alosztályon járőrként, 2018 áprilisában kinevezték járőrvezető beosztásba. 2018 novembere óta látja el a járőrparancsnoki feladatokat. Munkáját lelkiismeretesen, pontosan, gördülékenyen végzi, ezzel hozzájárul a Rendőrkapitányság és a Közrendvédelmi Osztály sikeresebb működéséhez. Csapatban és önállóan is hatékonyan dolgozik, segíti az új kollégák beilleszkedését, több alkalommal látott el mentori feladatokat. 2017-ben egy rablás felderítésében, míg 2021-ben egy székesfehérvári tűzesetnél végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért kapott elismerést.

Ugyancsak díjazásban részesült PINTÉR LÁSZLÓ, a Székesfehérvári Városi Polgárőr Egyesület elnöke, aki egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a mai eseményen. A „Székesfehérvár Közbiztonságáért” díjat egy későbbi időpontban veszi át.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. július
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2022-04-29

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami