Gyermekszínházhoz támogató kerestetik!

Szerző: Media24

2022-05-12

Székesfehérváron keres alapító támogatókat és otthont a Börcsök Enikő Gyermek és Ifjúsági Színház! – áll a felhívás a Székesfehérvári Szabad Színház Facebook-oldalán. A város kulturális életének egyik meghatározó alternatív színházában a fenntartó SZÍN-TÉR Egyesület hosszú évek óta gyermek-utánpótlás csoportot is működtet, számos tehetséget kinevelve. Jelenleg sok problémával küzd a Nagy Judit vezette társulat, ugyanis korábbi utánpótlás bázisukról, A Szabadművelődés Házából (újkori nevén Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ) el kellett menniük, új, megfelelő helyet pedig eddig nem találtak, ahol a gyakorolhatnának a gyerekekkel, illetve a díszleteket, jelmezeket tárolhatnák. Mindezek tükrében igen fontos, hogy a Prikulicsok (az utánpótlás társulat neve) állandó, stabil bázisra leljenek, ahol megvalósítható a gyermekszínház is. Alábbiakban a Szabad Színház Facebookos közleménye olvasható:

„Egy nehéz időszak után soha ennyire nem volt még fontos a gyerekek színházi nevelése, mint most. A gyermekszínház a korán elhunyt székesfehérvári színésznő, Börcsök Enikő dédelgetett álma is volt. Az emlékét őrző és nevét felvevő Gyermekszínházat azért épp Székesfehérváron, az Aranybulla és Petőfi Emlékévben hívjuk életre, mert a királyi város nemcsak a névadó színésznő kedvenc városa volt, de a magyar kultúra bölcsője, a magyar színjátszás hagyományainak őrzője is. Napjainkban is sok művész innen indul el művészi karrierje útján. Segítsetek bennünket abban, hogy ez a Magyarországon egyedülálló kezdeményezés megvalósulhasson, lehetőséget adva mindazon fiatalok számára, akik a világot jelentő deszkákra vágynak.

Ehhez most közösségi összefogásra van szükség, hogy értéket tudjunk teremteni, tehetségeket gondozni, nevelni és egyben Börcsök Enikő munkássága előtt is tisztelegni. Támogassatok minket ebben a nagyszerű tervben és osszátok, vigyétek hírét a Börcsök Enikő Gyermekszínháznak!

A támogatásokat kétféleképpen tudjuk fogadni. A társulatot fenntartó SZÍN-TÉR Egyesület alszámláján, valamint az adó 1%-ának átutalásával is. Hozzájárulásotokat alapító támogatói címmel fogjuk meghálálni.

Bővebb információk cégek, szervezetek, magánszemélyek számára a beszinhaz@gmail.com e-mail címen kérhetők! A helyszínre vonatkozó ötleteket a poszt alatt várjuk!”

A Szabad Színház posztja, kattints ide

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-05-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami