Gálaműsor az idősek tiszteletére

Szerző: Media24

2021-09-30

Ismét együtt ünnepelhették Székesfehérvár szépkorú polgárai az Idősek Világnapját az Alba Regia Sportcsarnokban. Több százan gyűltek össze, és nézték meg az Alba Orpheum gálaműsort, mellyel az Önkormányzat ajándékozta meg az időseket. A résztvevőket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét a idősek világnapjává. Székesfehérváron hosszú évek óta visszatérő, szép hagyomány, hogy az alkalom tiszteletére zenés-táncos műsorral köszöntik a város szépkorúit. Az esemény iránt minden esztendőben óriási az érdeklődés, rendszerint telt ház van, ám tavaly a járvány átírta a hagyományokat, a produkció sajnálatosan elmaradt.

Nagy öröm, hogy idén az Alba Regia Sportcsarnokban ismét megtarthatták az eseményt, az Alba Orpheum című produkciót, melyet Buch Tibor, valamint Horváth Elemér „Emi” és zenekara nyitott meg jól ismert dallamokkal.

A kezdő produkció után dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, nem gondoltuk volna, hogy egyszer nem lesz természetes találkozni október 1-je alkalmából, ám ez tavaly mégis megtörtént, mindenkinek hiányzott és rosszul esett. Azóta eltelt egy év, ismét együtt lehetünk, és jól érezhetjük magunkat.

„Sok minden maradt ki az életünkből ebben az időszakban, a legfontosabbak minden bizonnyal a találkozások voltak, találkozások a családtagokkal, az unokákkal, a dédunokákkal, a klubtagok közösségével, vagy egymással a városi programokon. Tudjuk értékelni, ami hiányzott és azt is, amit ma nem kell hiányolnunk, mert itt lehetünk együtt!”

Az Alba Orpheum showban Buch Tibor, valamint Horváth Elemér „Emi” és zenekara mellett közreműködött Zsigmond Lala, a Step and Style Studio, valamint az Arconic-Köfém Nyugdíjasklub Férfikara, a műsorvezető Németh Gábor volt. A programot védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatták.

(ÖKK, fotó: Kiss László)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2021-09-30

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami