Fontos beruházások a Hulladékkezelő Központban

A Depónia Nonprofit Kft. csalai központjában két fontos beruházás is elkészült áprilisban. A Csala-Pénzverővölgyi Hulladékkezelő Központban egy megújult, 21. századi lakossági fogadóteret alakítottak ki, valamint a hulladékkezelő központ belső útját is felújították. Ezen az úton minden nap nagy a forgalom: a beérkező hulladékon túl azonban megnőtt a telepről hulladékot elszállító járművek száma is. Az úton a gyalogosforgalom is lehetségessé vált egy felfestett sáv igénybevételével, így a cégnél megjelenő csoportos látogatók, szemléletformálásra érkezők biztonságosan közlekedhetnek a telepen.

Nagy előrelépést jelent az új, lakossági fogadótér, mely 21. századi körülményeket biztosít a lakossági hulladék leadására. A nyolc darab, egyenként 7000 kilogramm teherbírású konténer a főépület melletti területen lesz elérhető, így az ügyfeleknek mindössze 100 métert kell megtenniük a hulladék leadásához. Az egykori gazos, rendezetlen terület helyén most biztonságos, tiszta és ügyfélbarát hulladékátadásra van lehetőség.

A beruházásokról Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint a településrész önkormányzati képviselője, Östör Annamária tartottak sajtótájékoztatót hétfőn délután.

„Ezekkel a beruházásokkal teljes lesz a telep tevékenysége. Nagy dolog, hogy a lakosság felé nyújtott szolgáltatások ekkorát fejlődtek.” – fogalmazott Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki elmondta, a tavaly ősszel megépült utat a Depónia saját forrásból fejezte be: kihelyezték az eligazító táblákat és felfestették az útburkolati jelzéseket. Fontosnak tartja, hogy a lakossági fogadótér ilyen szinten megújult, hiszen eddig az ügyfeleknek a telep másik felére kellett hordaniuk a hulladékot, ami üzemeltetési szempontból is okozott nehézségeket. Steigerwald Tibor az úthálózattal kapcsolatban elmondta: nagy öröm, hogy már nem csak érkezik, hanem távozik is a hulladék Csaláról, ami más helyeken kerül újrahasznosításra.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere örömét fejezte ki a beruházások kapcsán, főleg annak tekintetében, hogy a hulladékgazdálkodás már nem az Önkormányzaton, hanem a MOHU-n keresztül zajlik. A városvezető szerint ezek is azt mutatják, hogy a váltás jól működik, valamint szemléletváltást is jelent: mind a Depónia Nonprofit Kft., mind a Continus Nova Kft. szolgáltatóvá válik, amihez hozzátartozik a rendezett környezet is. Kiemelte, hogy a közös munka egyik remek példája a belső út, valamint a lakossági fogadótér beruházása, miután részben Európai Uniós, részben önkormányzati, részben pedig a Depónia saját forrásainak köszönhetően hajtották végre a fejlesztéseket.

Östör Annamária önkormányzati képviselő elmondta, hogy a csalaiak régóta együtt élnek a Depónia Nonprofit Kft-vel, az utóbbi években pedig sikerült egy nagyon jó kapcsolatot kialakítani a lakók és a szolgáltató között. Kiemelte, hogy az irodaház kiköltözésének két olyan hozománya is volt, amiből nem csak a cég dolgozói, hanem a helyi lakosok is profitálnak. Az egyik ilyen a helyijáratos busz érkezése, a másik pedig a szélessávú internethálózat kiépítése a térségben. Utóbbit önkormányzati forrásból, valamint a Depónia segítségével vezették be.

(Fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Media24

2024-04-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami