Fehérvári kolbászt is díjaztak Békéscsabán

Szerző: Media24

2021-11-05

A 25. Csabai Kolbászfesztiválon székesfehérvári csapat nyert különdíjat a látvány kolbászkészítő bemutatón. A hagyományos fűszerezéssel készült finomság mellett egy vargányával, füstölt sajttal gazdagított kolbászt is készített a Királyi város ízmestere által vezetett csapat: Pamminger Ede, Grenyovszky Károly, Pál Margó és Simon László.

Látványtechnika, hagyományőrzés, egységkép és technológia alapján értékelte a 25. Csabai Kolbászfesztiválon a látvány kolbászkészítő bemutatóra meghívott csapatokat a neves szakemberekből álló zsűri. A különdíjat a székesfehérvári csapat hozta el, akik vargányával és reszelt füstölt sajttal tették különlegessé az általuk hagyományos módszerrel gyúrt és töltött kolbászt. A csapat kapitánya, Pamminger Ede kérdésünkre elmondta, a pandémia miatt verseny nem volt, hanem az elmúlt 25 év legjobb, összesen száz csapata kapott meghívót a kolbászkészítő bemutatóra, ahol nem az ízvilág, hanem a készítési mód, a tálalás, a látvány volt a főszereplő. A fehérvári csapat a meghívást az október közepén, Kápolnásnyéken rendezett VI. Társasági Vadászrandevún elért eredményeként kapta a zsűri elnökétől, Prohászka Béla mesterszakácstól, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnökétől.

„Örömmel vettünk részt mindkét meghívásos rendezvényen, hiszen a járvány miatt minden verseny, szakmai találkozó elmaradt az elmúlt időszakban. Békéscsabára, a kolbászkészítés fővárosába az esélytelenek nyugalmával készültünk. Fehérvári lokálpatriótaként azt a célt tűztük ki, hogy a fesztiválon bemutassuk városunk nevezetességeit, hagyományait, színes programkínálatát.” A helyszínen majd 40 m²-en megjelent a belváros, a királyi óriásbábok. A standon felállított királyi üstökben a város és a térség gasztronómiai kínálata mutatkozott be. A királyi bőséggel megrakott asztalokon, a két, fából faragott vaddisznó alakú tálalón pedig a helyi alapanyagokból, hagyományos eljárással készült szárazáru illata vonzotta a látogatókat. „Komoly szakmai elismerés, hogy elnyertük a különdíjat, és ezzel meghívást kaptunk a jövő évi fesztiválra, ahová ismét „vihetjük” magunkkal Székesfehérvárt!” – tette hozzá Pamminger Ede.

(ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2021-11-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This