Esküt tettek a választási bizottságok tagjai

Szerző: Media24

2022-02-01

Kedden délután Székesfehérváron, a Városháza Dísztermében, dr. Cser-Palkovics András polgármester előtt tettek esküt a Fejér megye 01. és 02. számú OEVK Választási Bizottsága megválasztott tagjai és póttagjai. Ezt követően mindkét Bizottság az alakuló ülését is megtartotta, s ezzel megkezdte munkáját az április 3-i országgyűlési képviselőválasztás, illetve a népszavazás lebonyolításában.

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény alapján Fejér megyében két olyan országgyűlési egyéni választókerület került kialakításra, amelyek székhelye Székesfehérvár. A választási eljárásról szóló törvény alapján az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság három tagját és legalább két póttagot az országgyűlési egyéni választókerület székhelye szerinti település képviselő-testülete választja meg. A város Közgyűlése január végi ülésén döntött a Fejér megye 01. számú és 02. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága tagjairól.

Fejér megye 01-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága:

Tagok: Berdó Gábor Károly, Montskó Lajos, Prépost Károlyné
Póttagok: Szabó Sándor, Simon Veronika

Fejér megye 02-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága:

Tagok: Friedl Katalin, Kajos János Péterné, dr. Pacher Ildikó
Póttagok: Schmidt Norbert, György László

Kedden délután valamennyi tag és póttag esküt tett a Városháza Dísztermében. Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere megköszönte, hogy vállalták ezt a rendkívül felelősségteljes megbízatást, és sikeres munkát kívánt a testületeknek.

Ezt követően mindkét bizottság megtartotta alakuló ülését a Városházán, ahol többek között megválasztották mindkét bizottság elnökét és elnökhelyettesét is. Ez alapján a Fejér megye 01-es számú OEVK Választási Bizottságának elnöke Berdó Gábor Károly, elnökhelyettese Prépost Károlyné. A Fejér megye 02-es számú OEVK Választási Bizottságában az elnöki feladatokat dr. Pacher Ildikó, az elnökhelyettesieket pedig Friedl Katalin látja majd el.

Az eskütételen és az alakuló üléseken részt vett dr. Bóka Viktor címzetes főjegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője, dr. Kovács Adrien aljegyző és dr. Kincses Zsolt Dávid, a Helyi Választási Iroda vezetőjének helyettese.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-02-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami