Entente Florale Europe díjkiosztó gála – idén Székesfehérváron

Szerző: Media24

2024-09-01

Szeptember 7-én, szombaton Székesfehérvár ad otthont az Entente Florale Europe díjátadó gálájának és egy közös program keretében valamennyi résztvevő nemzet is bemutatkozik aznap. A rendezvényt a Városgondnokság szervezi a Sóstói Stadionban. Két éve, 2022-ben Székesfehérvár arany minősítést kapott a nemzetközi versenyen, illetve a Green Spaces Award különdíjat is a városnak ítélték oda.

Az Entente Florale Europe megmérettetésben 2024-ben összesen hét ország tizenegy települése mutatkozik be: a két magyar város, Debrecen és Zalakaros mellett Csíkszereda, a szlovéniai Velenje, Szlovákiából Farkasd, az írországi Carlow és Ballinahown, a németországi Meinheim és Höxter, valamint a cseh Písek és Chorušice. Az eredmények kihirdetésére, az elnyert minősítések átadására szeptember 7-én, Székesfehérváron kerül majd sor. Erre és a gála kísérőprogramjaira pénteken egy sajtótájékoztató keretében hívták fel a figyelmet.

Mintegy 160 kertész, tájépítész szakember érkezik Székesfehérvárra – hangsúlyozta Lehrner Zsolt alpolgármester. Mint emlékeztetett, 2022-ben a város arany minősítést kapott az Entente Florale Europe versenyben, valamint különdíjat kapott Székesfehérvár a Sóstó megmentéséért, a parkok felújításáért és karbantartásáért, illetve a közösségépítésért. „Nagy szeretettel fogadjuk az idei Entente Florale verseny résztvevőit.” – zárta gondolatait az alpolgármester.

Nagy öröm, hogy Székesfehérvár oszlopos tagja ennek a nemzetközi mozgalomnak, melynek nagy eseménye lesz jövő héten szombaton a városban: hét ország tizenegy városának egész éves munkáját fogja a zsűri értékelni és díjazni – emelte ki Bozai István városgondnok. Mint mondta, mindenkinek érdemes lesz kilátogatnia a Sóstóra, ahol a versenyben résztvevő települések tradíciói, hagyományos ételei-italai, látványosságai mutatkoznak be szeptember 7-én, szombaton 14 órától 16 óráig.

Rengeteg munkája van minden városnak abban, hogy a települését bemutassa az Entente Florale zsűrijének – hangsúlyozta Homoki László, a Városgondnokság Kertészeti divíziójának vezetője. „Mi is részt vettünk egy ilyen versenyen két éve, ami a szakmában hatalmas kihívást jelent.”

Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a rendezvény ideje alatt is sok szeretettel várják az érdeklődőket a Sóstó Látogatóközpontban. „Reméljük, nagy érdeklődés lesz majd a külföldről érkezett városok szakemberei részéről a Sóstó, illetve Fehérvár természeti, kulturális és épített öröksége iránt is. Nekünk mindig nagy lehetőség, ha valakit vendégül láthatunk, és aztán visszavárhatunk Fehérvárra.”

Tóth Marianna, a Városgondnokság Rendezvényszervező divíziójának vezetője kiemelte, hogy a nemzetközi eredményhirdetést a Székesfehérvári Turisztikai Kft-vel együtt valósítja meg a Városgondnokság.

(ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Media24

2024-09-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This