Emlékkeresztet avattak Pákozdon

Az országos emlékkereszt-állítás kezdeményezésének keretében, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából, a hétvégén a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum területén is felállításra került egy fa emlékkereszt. – számolt be hivatalos Facebook-oldalán Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos.

– Jelentőségteljesnek érzem ezt az időpontot! Augusztusban van államalapításunk és államalapító Szent István királyunk, az országfelajánlás, valamint Mária mennybemenetelének ünnepe is. Augusztus havában oly erősen, oly félreérthetetlenül mutatkoznak meg keresztény gyökereink. Ilyenkor talán még jobban magasodik fölénk ezeréves kultúránk és hagyományaink legmarkánsabb szimbóluma: a keresztfa.

A Soltész Miklóssal, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával és Dr. Molnár Krisztiánnal, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökével közösen átadott keresztfa – akárcsak a többi keresztfáé szerte a nagyvilágban – legfontosabb jelentősége, hogy bennünket erősítsen, számunkra hitet és erőt adjon, segítsen felemelni tekintetünket a földi mindennapok gondjairól. Jelenlétével még inkább tudatosítsa, amit már régóta tudunk: létünk nem lehet isteni törvény és szabályrendszer nélküli. – írja közösségi oldalán Tessely Zoltán.

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Written by Mátay Balázs

2021-08-29

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Csütörtökön este már havazhat

Csütörtökön este már havazhat

A meteorológiai prognózisok szerint napokon belül megérkezik az első hó Magyarországra. Csapadék mindenhol várható már...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami