Elkészült a Balatoni úti szervízút felújításának első üteme

Szerző: Media24

2022-11-03

Elkészült a Balatoni úti szervízút rekonstrukciójának első üteme. A Vörösmarty tér és a Tolnai utca közötti szakaszon megújultak a közművek, a közvilágítás, az út és a járda burkolata, valamint új parkolókat alakítottak ki. A beruházás második üteme a pénzügyi lehetőségek függvényében valósulhat meg – hangzott el a csütörtöki sajtónyilvános bejáráson.

Október 27-én sikeresen lezárult a műszaki átadás a Balatoni út 3-15. szám közötti szervízút felújításának első üteme kapcsán. A 3-7. szám közötti rész rekonstrukciója teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg bruttó 104 millió forint értékben. Kicserélték az ívóvíz gerincvezetéket, a házakat ellátó bekötővezetékeket, emellett felújították a csapadékcsatornát és a közvilágítást is. A szervízút mintegy 152 méter hosszúságban újult meg térkőburkolással, 45 parkolóhelyet alakítottak ki, illetve a társasházak mellett járdákat építettek a gyalogosok számára.

A csütörtöki sajtónyilvános bejáráson Farkas László önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy hosszú idő után, a járvány és az energiaválság okozta nehézségek ellenére elkészült a beruházás, mellyel korszerű, kulturált körülményeket teremtettek. Köszönetét fejezte ki Székesfehérvár Közgyűlésének, polgármesterének és minden szereplőnek, aki közreműködött a felújításban.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester elsőként megköszönte a lakóknak, hogy türelemmel viselték a felújítással járó nehézségeket. Elmondta, hogy nagy beavatkozás volt a közművek vezetékhálózatának rendbetétele, melyet az út- és a járdafelületek, illetve parkolók kialakítása követett. A szervízút mentén öt fát kellett eltávolítani, döntő többségük beteg volt, így azokat mindenképpen kivágták volna, és egyetlen fa került eltávolításra a nyomvonal szélesítése miatt. A pótlási kötelezettség okán új fákat fognak ültetni a közelben. Fontos, hogy a kerékpáros nyomvonallal történő összekötés lehetővé teszi a biztonságos biciklis közlekedést a Hosszúsétatér teljes hosszában, gyakorlatilag az ipari parkig – emelte ki a polgármester.

Hozzátette, hogy a munkát folytatni kívánják a szervízút másik felén, a második ütemmel. Megvizsgálják, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben miként tudnák biztosítani a beruházás pénzügyi fedezetét.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-11-03

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami