Elismerés a köz szolgálatáért – három díjazott Fehérváron

Szerző: Media24

2021-09-17

Elismerő oklevelet adományozott három, a közszolgáltatásban dolgozó személynek az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. Az oklevelet a székesfehérvári civil szervezetek és a helyi közösség munkájának önzetlen segítéséért, fejlődésük támogatásáért kapta idén Németh Mariann, Steigerwald Tibor és Szekszárdy Tamás. Az elismerés átadására sajtótájékoztató keretében került sor a Hiemer-házban.

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2016 novemberében jelentette be, hogy 2017-től elismerő oklevelet adományoz olyan magánszemélyeknek, akik legalább öt éve dolgoznak állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen, és sokat tesznek a civil szervezetekért és a helyi közösségért. A közszolgáltatásban dolgozókkal napi kapcsolatban vannak a fehérvári civil szervezetek is, egymás munkáját segítve, kiegészítve. A közszolgáltatásban dolgozók személyes elköteleződése, támogató hozzáállása nagyban segíti a civil szektor programjainak, szolgáltatásainak, rendezvényeinek megvalósítását. A gyakorlat szerint a díjazottakra bárki tehet javaslatot az alapítványnál.

A szeptember 18-i, szombati Székesfehérvári Civil Naphoz kapcsolódó idei díjátadón Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere köszönetét fejezte ki a civileknek azért, hogy felvetették a díjátadó ötletét, és azóta is évről évre meghirdetik, gondozzák azt. Szavai szerint olyan elismerés ez a közszolgálatban dolgozóknak, ami megilleti őket. Sok ezer ember dolgozik Fehérvár egész közösségéért, őket képviseli az idei három díjazott. Úgy fogalmazott: „Egy város nem lehetne olyan erős, mint Székesfehérvár, ha a közszolgálatban dolgozók nem végeznék lelkiismeretesen a munkájukat. A fehérváriak ezt ismerik el! Köszönöm nekik és rajtuk keresztül mindenkinek, aki a város egészéért dolgozik.”

Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora elmondta: azok az emberek, akik közfeladatot látnak el, nagyon fontosak a lakosságnak és a civil szervezeteknek is. A civil rendezvényeket, megmozdulásokat csak az Önkormányzat, illetve önkormányzati cégek segítségével tudják megvalósítani, a mindennapi feladatok ellátásához kellenek az önkormányzati dolgozók. Ők azok a szürke eminenciások, akiket nem látunk a „kirakatban”, ám a hivatalokban, irodákban teszik a dolgukat, és bármikor lehet hozzájuk fordulni. Az ő elismerésükre született meg öt évvel ezelőtt a közszolgálati díj, ami egyedülálló az országban.

Domokos Tamás, az Echo Network Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zrt. vezérigazgatója a gratuláción túl arról beszélt, hogy a közösségeket sokszor érik támadások, például egy vírus, egy internetes rendszer meghekkelése, egy másik nép elvándorlása, gazdasági krízis vagy környezetszennyezés által. A 21. század előrehaladtával rendszeresek lesznek a váratlan események, melyeket csak együttműködve lehet kezelni. Ennek egyetlen értelmes szintje a város és annak térsége. A reziliencia, azaz a megváltozott körülményekhez való rugalmas alkalmazkodás segít túljutni a kríziseken, ebben pedig mindig kitüntetett szerepet kapott és kap ma is a közszféra. A közszolgáltatásban dolgozók nélkül nem lehet a közösségeket működtetni.

A véleményeket értékelve született meg a döntés, hogy 2021-ben Németh Mariann, a Vörösmarty Színház rendezőasszisztense, Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője és Szekszárdy Tamás, a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal portaszolgálatának munkatársa kapja az elismerést.

Németh Mariann, a Vörösmarty Színház rendezőasszisztense

Németh Mariann soha nem áll meg. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy amikor a tavalyi évben leállt az egész ország, ő többezer maszkot varrt bárkinek, akinek szüksége volt rá. A kezdeti időszakban ez nagy segítséget is jelentett, hiszen akkoriban még nem lehetett minden boltban maszkot kapni, sőt, még a gyógyszertárakban is hiánycikk volt. Az ezredik maszkot licitre bocsátotta Mariann, a befolyt összeggel a Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktatókórház dolgozóit segítette –megérdemelten.

Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője

Steigerwald Tibor kiemelkedő szakmai és vezetői teljesítményt nyújt már hosszú ideje. Az elmúlt években a pandémia alatt is kiváló, lelkiismeretes munkát végzett valamennyi kollégájával együtt: szervezte, irányította a rendkívüli fegyelmet és körültekintést igénylő munkákat, hogy a településeken élők megkapják a normális életvitelhez szükséges szolgáltatásokat. Ezen nehéz egészségügyi, gazdasági időszak alatt is az általa vezetett céget nyereséges vállalatként irányította. Ez nem mindennapi felkészültséget mutat vezetői tehetségéről.

Szekszárdy Tamás, a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal portaszolgálatának munkatársa

Szekszárdy Tamás 1997. október 1-je óta Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának köztisztviselője. Azóta portásként szolgálja nemcsak a Hivatalt, hanem az oda betérő, vagy telefonon érdeklődő ügyfeleket is. 1958-ban született, élete már középiskolás kora óta Székesfehérvárhoz kötődik, hiszen itt végzett, a 320. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézetben. Már eredeti szakmaválasztásában is megnyilvánult, hogy szeret emberekkel foglalkozni, hiszen fodrászként dolgozott a Fejér Megyei Fodrász Szövetkezetnél. A Polgármesteri Hivatal élete második munkahelye, ahol immár lassan negyedszázada segíti az ügyfelek tájékoztatását. Munkáját elhivatottan, precízen és körültekintő udvariassággal végzi, kollégái és az ügyfelek is szeretnek vele dolgozni, és szívesen váltanak vele a mindennapokban is néhány mondatot például a sportról. Nyomon követi a híreket, a helyi eseményekről is folyamatosan tájékozódik, így még a hivatali ügytípusokon, témákon túl is felvilágosítással, hasznos információval tudja segíteni a hozzá forduló ügyfeleket. Egy felnőtt fia van, szabadidejét vele és várva várt, imádott unokájával tölti.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Media24

2021-09-17

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami