EFOTT: talán lesz megoldás az útlezárásra, a program már kész

Az elmúlt napok fő híre az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztika Találkozója (EFOTT) kapcsán az volt, hogy a korábbi házigazda város, Velence vezetése úgy döntött, ha már nem lesz náluk a fesztivál (ők akarták így), akkor ne is a városon keresztül közelítsék meg az érkezők az EFOTT-nak otthont adó Velencével határos, sukorói területet. Ezt úgy kívánják megoldani – egyebek mellett -, hogy a közlekedésben legfontosabb Evezős utat egyszerűen lezárják a forgalom elől. Az ügyből hatalmas felháborodás lett, alig akadt olyan, aki ne kritizálta volna a döntés miatt a 2019 óta regnáló városvezetőséget. Ennek (is) okán egyeztetés indult a felek között, s bár a kisváros polgármestere az egyik országos rádió élő műsorában telefonon úgy nyilatkozott, hogy az EFOTT Velencén kívül tartása részükről kampányígéret volt, szerintük a helyiek többségének igénye alapján, mégis van esély a megegyezésre, ha a korábbiaknál jóval komolyabb összeget fizet Velencének a fesztivál vezetése.
Megvan tehát, hol is van igazából a kutya elásva: mint mindig, a PÉNZ a fő tényező. Az, amivel eddig sem fukarkodtak az EFOTT-osok, hiszen olyan minőségi – és nem olcsó – programot állított össze Maszlavér Gábor fesztiváligazgató és csapata, amiben mindenki megtalálja az igényének megfelelőt. A VVSI evezőspályájának területén felállítandó színpadokon fellép majd augusztus 11. és 15. között Flo Rida, a Scooter, a Halott Pénz, a Wellhello, Rózsa Magdi, Majka és Curtis, a Magna Cum Laude, a Punnany Massif, a Vad Fruttik, a Bagossy Brothers Company, (meglepetésekkel) Korda György és Balázs Klári, Fluor Tomi (vérbeli szülinapi bulival), a Necc Party, a retro-fanoknak Zoltán Erika, az Animal Cannibals, Horváth Charlie, Betty Love, a Kozmix,a Groovehouse és még nagyon sokan! Először lesz tóparti illetőségű fellépő is a koncertprogramban, Hamar Jani révén.

Természetesen nem csak zene lesz, hanem sok egyéb más is az idei EFOTT fesztiválon. További részletek, jegyinfó itt: Nyitólap – EFOTT 2021 és itt (3) EFOTT | Facebook

Most már csak tényleg az szükségeltetik, hogy Velence város polgármestere és csapata egyezzen meg mindkét fél számára elfogadható feltételek mellett az EFOTT szervezőivel, akiken aligha múlik majd ez Maszlavér Gábor fesztiváligazgató szerint. Semmi más normális megoldás ebben nem létezik, csak úgy, ha jól kiszúrnak több tízezer fesztiválozóval, ami pedig nem lehet senki érdeke.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-08-03

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami