Döntött a polgármester: visszaáll a régi menetrend Fehérváron

Szerző: garanddesign

2021-07-23

„Tisztelt Fehérváriak!

Abban kértem az Önök segítségét, hogy az új buszmenetrend tesztüzemi időszakának tapasztalatainak nyomán döntsenek arról, hogy az új, vagy a régi menetrend maradjon városunk helyi buszközlekedésében. A polgárok szavazatai alapján visszatérünk a régi menetrendhez augusztus 1-jétől.

Az eredmény egyértelmű: 14 656-an szavaztak, ebből 11 584-en a régi menetrend visszaállítását választották, 3072-en az új menetrendet és annak finomhangolását. A szavazók közel 80 százaléka tehát a régi menetrend mellett döntött. Köszönöm mindenkinek, aki szavazatával segítette a munkát!

A szavazás eredményét az IP címek szerinti átvizsgálás után állapították meg az informatikusok, a rendszer kiszűrte a többszörösen szavazókat és a gyaníthatóan csalási kísérleteket, így hiteles eredményt kaphattunk vissza.

Előzetesen kértem, hogy minden eshetőségre készüljünk fel, a szolgáltatást végző Volánbusz pedig jelezte, hogy legkorábban augusztus 1-jével képes visszaállni a régi menetrendre és hálózatra.

A lehető leghamarabb aláírom az ehhez szükséges határozatot, dokumentumokat, amik alapján azonnal elindul a felkészülés az augusztus 1-i visszaállásra. Addig is az utazóközönség türelmét kérem. Az ingyenes utazás lehetősége természetesen fennmarad augusztus 1-ig.

Ami a jövőt illeti: az augusztusi közgyűlésen is fogjuk tárgyalni a mostani tapasztalatokat. A változás, változtatás igénye úgy vélem fenn áll és jogos a menetrend kapcsán, tehát az irányokat igyekeznünk kell mielőbb, közösen kijelölni.

Az új buszmenetrend tesztüzeme minden nehézség ellenére sem volt haszontalan, sőt. Bizonyos utasforgalmi és hálózati, menetrendi tapasztalatok minden előkészítés mellett is csak a gyakorlatban derülhetnek ki. A most levonható következtetések hozzá fognak segíteni minket a fejlesztési irányok kijelöléséhez, ezekben pedig ismét számítani fogok Önökre, az Önök véleményére, hiszen a közösségi közlekedés kérdésében az elmúlt hónapokban és napokban zajlott folyamatok, egyeztetések is mutatják, hogy csak közösen érdemes az otthonunk legnagyobb kérdéseiről dönteni!”

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by garanddesign

2021-07-23

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami