Családi egészségnapot szervezetek az MCC fehérvári Képzési Központjában

Szerző: Media24

2024-04-06

Első alkalommal szerveztek családi egészségnapot szombaton, a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjában. Az egészségvédelmet és az egészség megőrzését szolgáló, egész napos programsorozat az intézménybe járó gyerekeknek, szüleiknek és az MCC-s dolgozóknak szólt.

„Nagyon fontos az itt tanuló gyerekek és a pedagógusok testi, lelki, mentális egészsége, ezért szerveztük meg a családi egészségnapot a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Irodával együttműködve.” – hangsúlyozta Östör Annamária, az MCC székesfehérvári képviseletének vezetője. Hozzátette, a szülők örömmel fogadták a lehetőséget. A vizsgálatokkal igyekeztek az aktívan dolgozó felnőtteket megcélozni, akik a hétköznapokban nagyon elfoglaltak, állandóan rohannak és nem érnek rá foglalkozni önmagukkal, a saját testükkel, lelkükkel.

Az MCC családi nap folyamán a gyerekeket tartásjavító tornával, interaktív játékokkal várták, és részt vehettek egyéni mentálhigiénés foglalkozáson is pszichológus közreműködésével. A felnőttek számára szerveztek általános állapotfelmérést, vércukor-, koleszterin-, csontsűrűség-mérést, testzsír-összetétel mérést, emellett volt kardiológiai és bőrgyógyászati vizsgálat is. A szűrések előzetes regisztráció alapján zajlottak kényelmesen, elkerülve a tumultust és a várakozást. Mindenki bekapcsolódhatott abba a zenés kondicionáló tornába is, melyet Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója tartott. A résztvevők elsajátítottak néhány egyszerű mozdulatot, melyekkel javítani tudják a tartásukat és általános közérzetüket egyaránt. Volt kóstolás is, ahol gyümölcsökkel és zöldségekkel megrakott egészségtálakkal kínálták a résztvevőket.

Östör Annamária felhívta a figyelmet arra, hogy Székesfehérváron a munkahelyeken is van lehetőség hasonló egészségnapok megszervezésére. Ennek igényét a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Irodánál jelezhetik a munkáltatók.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Media24

2024-04-06

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

c

c

A koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekek segítésére jött létre a Regőczi Alapítvány, melynek...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami