Beindult az EFOTT buligépezete

A hivatalos sajtó- majd protokollmegnyitóval hivatalosan is kezdetét vette Sukorón az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, az EFOTT. Az idei programsorozat már az új helyszínen, a korábbi öt év fesztiválterületének közvetlen szomszédságában, a VVSI evezőspályáján kerül megrendezésre, változatlan, magas nívón. A mai megnyitón Schanda Tamás államtitkár, az ITM miniszterhelyettese hangsúlyozta, hogy a hallgatók koronavírus-járvány alatt rendkívül sokat segítettek, több mint kilencezren vettek részt a védekezésben szűréseket végezve, a betegágyak mellett, vagy a mentők munkáját segítve, ezért megérdemlik az önfeledt bulizást.

A miniszterhelyettes kiemelte: csak az Országos Mentőszolgálatnál több mint 62 ezer műszakot teljesítettek a hallgatók. Az elvégzett munkáért adómentes ösztöndíjat, valamint krediteket biztosítottak számukra, és az EFOTT-ra is meghívták őket, ahol a keddi nulladik napon közel kétezren vették fel közülük a felajánlott ingyenes jegyet.

 A programok kapcsán Maszlavér Gábor főszervező, fesztiváligazgató arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy bár tavaly a járványügyi korlátozások miatt nem tudták megrendezni a fesztivált, idén két külföldi sztár – Flo Rida amerikai rapper és a 90-es években berobbant Scooter német technozenekar -, valamint számos magyar sztárfellépő, köztük a Halott Pénz, a Wellhello, a Follow The Flow, a Bagossy Brothers Company, Majka és Curtis, a Magna Cum Laude és Rúzsa Magdi is koncertet ad az EFOTT-on.

Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva (Fidesz-KDNP), Sukoró polgármestere elmondta, a helyi lakosok nagy része is egyetértett az önkormányzattal az EFOTT támogatásában, így nem hezitáltak sokat, mielőtt igent mondtak a szervezők megkeresésére. A településvezető hozzátette: Sukoró egyértelmű nyertese a fesztiválnak, hiszen az elmúlt másfél évben a szervezőkkel több olyan infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre, amelyek a rendezvény után is megmaradnak.

Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke örömét fejezte ki, hogy másfél év után újra találkozhatnak a fiatalok egymással, barátságok, szerelmek szövődhetnek. Mint fogalmazott: jó tudni, hogy a Velencei-tó partján vannak szövetségeseik, akiknek fontos a fiatalság.

A programokról, belépőárakról itt tájékozódhatnak: Nyitólap – EFOTT 2021

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-08-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami