A járványhelyzet miatt az idei esztendőben is sok volt korábban a bizonytalanság, azt azonban ma már ki lehet jelenteni, hogy a nyár "most sem marad el", érdemes tervezni és - ha még nem törént meg - mielőbb szállást foglalni. Ideje eldönteni, ki merre veszi az irányt a legmelegebb évszakban, s hol tölt el néhány kellemes hetet vagy napot. Nem árt iparkodni a foglalással, ugyanis egyre kevesebb a hely a főszezon heteiben, de már június közepétől hasonló az ábra. A balatonvilágosi (balatonaligai) Oázis Apartman üzemeltetői is megnyitották a foglalási lehetőséget, aki gyorsan "ébred", itt még találhat magának családbarát és ár-érték arányban rendkívül kedvező szállást. A kiváló minőségű, kényelmes, jól felszerelt apartmanok falain és a házban található kis galériában az érkező vendég csodálatos festményeket is láthat az itt alkotó - íróként is ismert - Mary T. Csajághy jóvoltából.

Bővebben: Családbarát Oázis Balatonvilágoson

Pályakarbantartási munkálatokat végez a MÁV december 13-tól január 8-ig a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti vasútvonalon. Emiatt a Székesfehérvár – Tapolca vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Székesfehérvár és Balatonfüred, valamint Lepsény és Balatonfüred állomások között vonatpótló buszok szállítják az utasokat, illetve a 972, 1974, 976, 1978, 977, 1973, 973 és 19723 számú vonatok a Budapest-Déli pályaudvar – Tapolca vonalon nem közlekednek. Ugyanezen időintervallumban, a Budapest – Székesfehérvár – Nagykanizsa közötti vonalon a BALATON InterCity vonatok módosított menetrend szerint járnak. A vonatpárok Lepsény állomáson megállnak, illetve a Budapest-Déli – Székesfehérvár irány felől és felé, Balatonakarattya-Balatonfüred irányába és irányából vonatpótló autóbuszok közlekednek.
Különféle szempontok alapján korábban is megjelentek rangsorok a hazai kilátókról, ám eddig hivatalos verseny nem volt közöttük. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ jóvoltából azonban már jegyezhetünk hivatalos megmérettetést a honi "magaslesekről". Az Év Kilátója 2020. címet a jellegzetes formájú balatonboglári Xantus János Gömbkilátó nyerte el. A díjátadót ma tartották a somogyi településen Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és helyi, illetve megyei vezető politikusok részvételével. Az alkotást az 1950-es évek elején a Székesfehérvári Fémmunkás Vállalat készítette alumíniumból, s amellett, hogy bemutatták a brüsszeli világkiállításon, később a Budapesti Nemzetközi Vásár ideiglenes látványossága is lett.

Bővebben: Rákosi idejében Fehérváron készült a 2020-as év kilátója

Ma három helyszínen összesen 14 276 kilogramm háromnyaras pontyot telepített a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. Ezzel együtt idén már 107 838  kilogrammot teljesítettek a 300 000 kilogrammos éves pontytelepítési kötelezettségükből - írja a balatonihal.hu. Balatonlellén 2 103 kilogramm, Badacsonyban 9 425 kg, Siófokon, a Cinege-patak befolyójánál 2 748 kilogramm pontyot telepítettek. A munka szerdán folytatódik a tervek szerint Balatonlellén, Siófokon és Alsóörsön. A nagyobb mennyiséget Alsóörsön, a Veszprémvidéki HE kikötőjében fogják a Balatonba engedni.
A Kék Hullám Zászló strandminősítő versenyen az idén a legtöbb pontszámot elért strand a gyenesdiási Diási Játékstrand lett - jelentették be szerdán a verseny díjátadó ünnepségén, Zamárdiban. A szervezők tájékoztatása szerint a legjobbaknak járó, ötcsillagos Kék Hullám Zászlót 17 strandüzemeltető tűzheti ki, négycsillagost 14, háromcsillagosat 3, kétcsillagosat egy strand nyert el. Különdíjat kapott a Balaton járványügyi védekezésben legfelkészültebb strandja, amely ugyancsak a gyenesdiási lett. A Balatoni Turizmus Szövetség a legdinamikusabban fejlődő strandjának felajánlott különdíját a balatonedericsi Zöld Hullám strand nyerte el.

Bővebben: Gyenesdiás strandja a legjobb idén

1. oldal / 27

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. június 22. kedd 07:40,
Paulina napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com