Az összefogás ereje

Szerző: Media24

2022-04-10

A Vörösmarty Színház jótékonysági felhívásához nagyon sokan csatlakoztak azzal, hogy támogatójegyet váltottak A padlás hétvégi előadásaira. A nézők támogató hozzájárulásához csatlakoztak a színpadra lépő színészek is, így összesen több mint 2,8 millió forint gyűlt össze, amelyet a színház a város által nyitott adományszámlára utal át. Az összeget jelképező csekket a vasárnapi előadás előtt adta át a színpadon dr. Szikora János igazgató dr. Cser-Palkovics András polgármesternek.

A Vörösmarty Színház, mint a közönség színháza mindig is fontosnak tartotta, hogy elesetteken, bajbajutottakon lehetőségeihez mérten segítsen. Ennek jegyében, az Ukrajnából érkező menekültek támogatása érdekében jótékony céllal A padlás című előadást tűzték műsorra április 9-én és 10-én. A két előadásra támogatói jegyeket válthattak a nézők 3500 és 5000 forint értékben. A két teltházas előadás résztvevői nemcsak színházi élményhez juthattak, hanem jó ügyet szolgáltak. A Székesfehérvárról és a megyéből érkezők segítő szándékáért mondott köszönetet a vasárnap délutáni előadást megelőzően dr. Szikora János. A Vörösmarty Színház igazgatója ekkor adta át a jótékonysági előadásokból befolyt 2.842.914 forintot jelképező csekket Székesfehérvár polgármesterének. Dr. Cser-Palkovics András a színház valamennyi dolgozójának megköszönte a nemes felajánlást, és köszönetet mondott a nézőknek, hogy a támogatói jegyek vásárlásával közel hárommillió forinttal járultak hozzá az Ukrajnából a háború elől menekülők támogatásához. „Óriási összefogást tapasztaltunk az első pillanattól kezdve a civil és egyházi szervezetek, az önkormányzati intézmények, az állami hatóságok, hivatalok részéről, hogy az ideérkezőknek segítséget, támogatást tudjunk nyújtani. Jó volt megtapasztalni, hogy képesek vagyunk összefogni.”

Az előadásra a színház meghívta az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársait is, akik kora délután szakmai megbeszélésen vettek részt a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete tagjaival. A találkozó dr. Szikora János kezdeményezésére jött létre annak érdekében, hogy az egyesület segítő szándéka jól érjen célba. A szociális területen dolgozók megosztották tapasztalataikat, és mint azt Hajós Mónika, az Alba Bástya Központ Szakmai Szolgálati Egységének vezetője kiemelte, a különböző művészeti ágak megjelenése erősítheti a szociális munkát. Példaként említette, hogy több kollégiumban indult könyvtári foglalkozássorozat és más típusú edukációs támogatás a gyermekeknek, amelyek nagy segítséget jelentenek az óvodai, iskolai beilleszkedés során.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2022-04-10

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami