Az önkormányzat is segít az oltások szervezésében Fehérváron

Szerző: user

2021-03-11

Adminisztrációs segítséget nyújt Székesfehérvár Önkormányzata a Covid-19 fertőzés elleni védőoltásbeadásában résztvevő háziorvosoknak és a kórháznak is, segítve ezzel az oltási program minél hatékonyabb végrehajtását. Az oltáshoz kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátásában jelenleg 27 fő vesz részt az önkormányzat koordinálásával.
A Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség levélben kereste meg az önkormányzatokat, hogy a személyi állományukból az oltóorvosok részére a COVID 19 fertőzés elleni védőoltási folyamathoz kötődő adminisztratív feladatok, különösen az időpontszervezések ellátása keretében nyújtsanak segítséget.

Székesfehérvár Önkormányzata – ahogy arról március 2-i lakossági tájékoztatójában dr. Cser-Palkovics András polgármester hírt adott – már korábban felajánlotta segítségét a 38 területi ellátásért felelős felnőtt háziorvosnak és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak.

Eddig 13 háziorvos kért adminisztrációs segítséget, számukra 14 fővel biztosítja ezt a város: 5 fő a Polgármesteri Hivatalból, 3 fő a Városgondnokságtól, 3 fő a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központtól, 2 fő a Humán Szolgáltató Intézettől és 1 fő gyermek háziorvosi asszisztens vesz részt a munkában.

A kórházi oltóponton péntek-szombat-vasárnap 13 fő segít az önkormányzat koordinálásával: 6 fő a Humán Szolgáltató Intézet, 2 fő a Szent István Király Múzeum, 2 fő a Katolikus Szeretetszolgálat Országos Papi Otthona munkatársai közül, valamint 2 fő gyermek háziorvosi asszisztens és 1 fő a Polgármesteri Hivatalból. Igény esetén a személyi kör bővítése meg fog történni. Az adminisztrációban résztvevőknek – akik önként jelentkeztek erre a feladatra – az önkormányzat külön megbízási szerződés keretében pluszjövedelmet biztosít. A kórházi oltópont működéséhez plusz paravánokat is felajánlott az önkormányzat a Városgondnokságon keresztül, hogy segítse a még több vizsgáló és oltási állomás kialakítását.

Székesfehérváron az elmúlt évek nagyszabású rendelőfelújítási programjának köszönhetően a háziorvosi rendelők jelentős része alkalmas a Covid-19 elleni védőoltások beadására. Az önkormányzat azonban természetesen készen áll arra, hogy további segítséget adva, akár nagyobb méretű ingatlan rendelkezésre bocsátásával is segítse az oltási program végrehajtását, amennyiben az oltási programért felelős szervezetek, intézmények azt javasolják, előírják. Ilyen szakmai kezdeményezés azonban eddig sem az illetékes állami szervektől, sem az alapellátásban dolgozó háziorvosoktól nem érkezett.Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. július
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by user

2021-03-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Az idén immár 16. éve rendeznek Sukorón - a világjárvány miatt két évnyi kényszerszünettel - a református templomban...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami