Álcivil egyesületek mögé bújva próbálkoznak

Szerző: Media24

2024-05-11

A témában a székesfehérvári civil egyesület, a VÁLASZ képviseletében Kónyi-Kiss Botond tartott sajtótájékoztatót.

– A mi egyesületünk az egyetlen a megyei jogú városokban működők között, amely az elmúlt négy ciklusban is önkormányzati képviselővel rendelkezett. Mi komolyan gondoljuk azt a civil érdekképviseletet, amit végzünk, folyamatosan dolgozunk, jelen vagyunk a civil palettán, civil munkát végzünk és ötévente, amikor eljön a helyi választás ideje, akkor azon indulunk és igyekszünk eredményesen szerepelni. Ezt nem mindenki csinálja így, országos szinten számos álcivil egyesületet hoznak létre, kifejezetten csak a „választási hecc” kedvéért. Sajnos itt helyben, Székesfehérváron is van ilyen most, azt látjuk, hogy egy álcivil, kamu egyesületet hozott létre a baloldal. Ebben szerepelnek azok, akik szégyellve, leplezve a pártbéli hovatartozásukat, a DK-t, MSZP-t, Jobbikot, kamu civil szervezet gúnyáját magukra öltve akarják megtéveszteni, félrevezetni a helyi választókat, azt színlelve, mintha civil érdekképviseletet végeznének – mondta Kónyi-Kiss Botond.

– Ez önmagában erkölcsileg mindenképpen kifogásolható, de jogi tekintetben is aggályos, jogi problémákat is felvet, mivel ezek mögött az álcivil csapatok mögött pártok állnak, amelyek éves szinten százmilliós nagyságrendű támogatásokban részesülnek, miközben mi civil egyesület, teljes mértékben ingyen, a saját adományainkból tevékenykedünk, a mi képviselőink, tisztségviselőink a havi tiszteletdíjuk felét azonnal átutalják az egyesületnek, ebből tudunk rendezvényeket szervezni, bármiféle tevékenységet végezni – tette hozzá a VÁLASZ jelöltje.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Media24

2024-05-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Újra virágos lesz a belváros

Újra virágos lesz a belváros

Idén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami