A Királyi Napok önkénteseit köszöntötték a Táncházban

Immár hagyomány, hogy Székesfehérvár Önkormányzata és a rendezvény lebonyolításáért, szervezőmunkájáért felelős Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) vezetői egy úgynevezett „köszönöm party”-ra invitálják a Királyi Napok eseménysorozatán közreműködő önkénteseket a Táncház udvarára. Idén sem volt ez másként, ezúttal több, mint 110 közreműködő önkéntesnek köszönték meg lelkes és értékes tevékenységét.

Nyugdíjas és középiskolás segítők, az Alba Regia Táncegyesület tagjai és segítői, valamint az SZKKK munkatársai kaptak invitálást a késő délutáni programra, melyen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester és Róth Péter alpolgármester is, műsort adott az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola új, Pipikék nevű énekes csoportja, a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál hangulatát pedig Patkó Ágnes, a Polinéz Táncok Stúdiójának vezetője idézte fel, aki hawaii és tahiti táncokból adott ízelítőt.

Az eseményen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Juhász Zsófia az SZKKK vezetője egyaránt hangsúlyozta, hogy a város legnagyobb szabású eseménysorozatán részt vevő önkéntesek munkájukkal jelentős mértékben hozzájárultak a programok sikeréhez, mindezt tették mindenféle ellenszolgáltatás, fizetség nélkül, mégis nagy lelkiismerettel és elhivatottsággal, ezért ez a minimum, hogy ilyen módon is megköszönik a munkájukat.

„A Székesfehérvári Királyi Napok rengeteg ember munkáját kéri, nemcsak ebben a tíz napban, hanem az azt megelőző hónapokban, gyakorlatilag egész évben. Most azért gyűltünk össze, hogy azoknak mondjunk köszönetet, akik ebben a másfél hétben segítettek saját munkájukkal, szabadidejük, energiájuk terhére, hogy minél zavartalanabban tudjuk lebonyolítani a rendezvényeket, így a hozzánk látogatók jól és otthon érezzék magukat, élményt és értéket kapjanak” – mondta Dr. Cser-Palkovics András, aki kiemelte, hogy idén a Bagossy Brothers Company koncertjét félbeszakító vihar nagyon komoly és jelentős plusz feladatot rótt a szervezőkre, résztvevőkre, önkéntesekre egyaránt, ám ezeket is kiválóan oldották meg.

 „Nagyon kevés magyar város lenne arra képes, hogy saját erőből ezt az eseményt meg tudja valósítani – érdemes erre büszkének lenni… Bízom benne, hogy az önkéntes munka közepette azért élvezni is tudták a rendezvényt, hálás szívvel köszönjük önöknek!” – zárta gondolatait a város polgármestere.

A Királyi Napok megvalósulását idén több, mint 110 önkéntes segítette, a legaktívabbaknak dr. Cser-Palkovics András polgármester adott át elismeréseket Juhász Zsófia közreműködésével. A 2024. évi Székesfehérvári Királyi Napok legaktívabb önkéntese címet az egyéb elfoglaltsága miatt ezúttal távolmaradó Ipacs Boldizsár kapta.  Kiemelkedő önkéntes munkájáért díjazták még Fekete Mónikát, a legaktívabb gyakornoknak járó oklevelet pedig Mészáros József vehette át.

(Fotó: Mátay Balázs)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2024-09-06

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This