10 éve indult a duális képzés a Densoban

Szerző: Media24

2024-04-26

Jubileumi ünnepségen köszöntötte a duális képzésben résztvevő partnereket, diákokat, oktatókat a Denso. A vállalat 2013-ban indította el első duális osztályát, melynek idén ünneplik a kerek évfordulóját. Az eseményen Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötték a megjelenteket.

Az első tanévben még csak két iskolával együttműködve, három szakmában összesen hat diákkal kezdte el a duális képzést a Denso. A tanulói létszám évről évre nőtt, csakúgy, mint a partneriskolák száma. Az idén már harminckilenc diák vesz részt a képzésben, a Denso pedig öt iskolával együttműködésben valósítja meg ezt. Az elmúlt évek alatt kinőtték a képzési központot is, az új tréningcenterben közel 2000 négyzetméter áll rendelkezésre a diákok gyakorlati oktatására. Kavecz Edina, a Denso Gyártó Magyarország Kft. főállású oktatója összefoglalójában arról is beszámolt, hogy ugyan az elmúlt évtized számos kihívás elé állította a duális képzést, a diákokkal együtt fejlődve találták meg a válaszokat, és értek el a jubileumhoz. Az idei végzős osztályból többen már állásajánlatot is kaptak a cégtől, többen pedig a felsőoktatásban folytatják a duális képzést.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. ügyvezetője. Megköszönte az elmúlt 10 évet a duális képzést szervező csapatnak, akik a kihívások ellenére nem csak fenntartották, de folyamatosan fejlesztették is ezt a képzési módot. „A 10 éves jubileum jó alkalom a visszatekintésre, azonban a jövő ti vagytok a vállalat, a város, az ország, de Európa számára is.” – fogalmazott Szincsák Attila, aki külön köszöntötte az idei év végzős osztályát, akiknek hosszú, eredményes karriert kívánt.

A Denso kiemelkedő stratégiai partner Székesfehérvár számára – kezdte köszöntőjét dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki szerint a Denso kiemelt szerepe nem csak abban rejlik, hogy sok embernek ad munkát, hanem hogy jövőképet, egzisztenciát és fejlődési lehetőséget is biztosít a dolgozóinak. A polgármester elmondta: Székesfehérvár és az itt működő vállalatok nem ülhetnek a babérjaikon, hiszen ahhoz, hogy a város a jövőben is Magyarország kiemelkedő gazdasági központja legyen, folyamatosan keresni kell a fejlődési lehetőséget. A városvezető méltatta a Denso példaértékű társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseit is, így például a japánkertet, ami egyszerre példája a türelemnek, a bölcsességnek és a jövőbe vetett hitnek. A duális képzés nagyon komoly lehetőség a fiataloknak, hiszen egyszerre kaphatják meg az elméleti és a gyakorlati tudást is, majd felkészülve csatlakozhatnak be a munka világába – zárta köszöntőjét a polgármester, aki megköszönte a program valamennyi résztvevőjének az elmúlt tíz év munkáját.

Az esemény zárásaként videómontázsban mutatkoztak be azok a munkatársak, akik annak idején még diákként léptek be a Densohoz és azóta is a cég kötelékébe tartoznak. Külön elismerésben részesítették a partnerintézmények képviselőit, a diákokat, valamint a cég oktatóit.

(ÖKK, fotó: Ostorházi Helga)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Media24

2024-04-26

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Újra virágos lesz a Belváros

Újra virágos lesz a Belváros

Idén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami