A korábbi évek sikereinek okán, a hasonló táborozások tapasztalatait felhasználva idén is szerveznek Állatijó Nyári Lovastábort Pátkán, a Royal Rose Lovardában (Kossuth u. 77.). E héttől kezdve összesen négy turnusban fogadják a kicsiket és nagyobbacskákat. Az ötnapos hétközi táborok során a gyerekek reggel 8-tól 16 óráig felügyelet mellett 2 alkalommal lovagolhatnak és kétszeri étkezést (ebéd, uzsonna) kapnak. Érdekesség, hogy nem csupán barátkoznak a lovakkal néhány napig a kisfiúk és kislányok, az ügyesebbek és bátrabbak megtanulják a lovak gondozásának, ápolásának alapjait is, miközben lesznek felfedező túrák, sok játék és vetélkedő. További infók a lovardáról és a táborokról a plakátra kattintva, illetve az interneten, itt: www.royalrose.hu, és itt: www.facebook.com/royalroselovarda
Sokan értetlenkedtek és rögtön a felújított partfalat, vagy a rekonstrukcióval összefüggő munkálatokat (s persze a polgármestereket és mindenkit, akit csak lehet...) hibáztatták azért, mert szemmel láthatólag komoly halpusztulás ment végbe az elmúlt napokban a Velencei-tóban, de akadtak, akik fertőzéssel, mérgezett vízzel riogattak különféle webes felületeken. A MOHOSZ hivatalos közleményéből aztán kiderült, hogy szó sincs ezekről, egyikről sem, egészen más probléma okozza a halak tömeges pusztulását: az oxigénhiány. A tó alacsony vízállása és a hirtelen jött hatalmas hőség okán bő egy hét alatt csaknem 10 fokot emelkedett a vízhőmérséklet, s mindezeknek köszönhetően állt elő a nem példátlan, de ritka oxigénhiányos állapot, amely komoly veszély a halakra nézve.

Bővebben: A velencei tűzoltók is segítik a tóban a halak oxigénellátását

A kifejezetten hűvös és csapadékos májusi és a hasonló június eleji időjárást követően kevesen hitték a prognózist, miszerint az igazi nyár nem kopogtat, június közepén egyből berúgja az ajtót, mégpedig páros lábbal. Nos, ezt most bejött, mert egy héttel ezelőtt még örültünk, hogy végre elérte a 25-26 fokos kellemes nyári értéket a hőmérséklet és akadt 1-2 nap, amikor nem szakadt le az ég, most pedig már nem győzünk árnyékot és légkondicionált helyiséget keresni, s reggeltől estig literszámra isszuk a hideg vizet, mert a hőmérő higanyszála 2-3 nap alatt felszökött 25-ről 33-34 fokra. Ennek eredményeképp péntek éjféltől hőségriasztás lépett érvénybe, legalább kedd éjfélig. A hőség azonban jelen állás szerint nem tágít, sőt, még inkább rákapcsol, holnap 35-36, hétfőn akár 38 fok is lehet az ország egyes területein, így erős esély mutatkozik arra, hogy a hőségriadó csütörtökig meghosszabbításra kerüljön. A mostani prognózisok szerint pénteken érkezhet felfrissülés egy hidegfronttal. Ez azonban nem lesz jelentős, mivel még ekkor is 29 fok körüli csúcsértékkel számolhatunk.

Bővebben: Akartuk, megkaptuk: még fokozza is a kánikula, 38 fok lehet hétfőn

Harminc évvel ezelőtt, 1991. június 19-én hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarország területét – ebből az alkalomból rendez utcakiállítást a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a belvárosban. Az Országzászló téren 2021. június 19–28. között látható tárlat Sinka Jenő, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének Fejér megyei elnöke által összeállított kiállítás alapján készült.

Bővebben: Bye-Bye Szása! 30 éve elmentek...

Hadtörténelmi, honvédelmi témájú táborokba hívja és várja az általános iskolás gyerekeket a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. A tíznapos, bentlakásos tábor június 17-én kezdődik Velencén, ide van még néhány férőhely. A KEMPP napközis tábora öt turnuson át tart július 5-től, itt folyamatosan fogadják a jelentkezéseket.

Bővebben: Honvédelmi táborokat szervez a KEMPP Velencén és Pákozdon

1. oldal / 897

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. június 22. kedd 06:20,
Paulina napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com