Kenyérpirító, mosógép – adomány a Szent György Kórház ápolóinak

Szerző: garanddesign

2021-04-27

A sárbogárdi Gázmodul – Weisz Kft 1,5 millió forint értékben adott át háztartási gépeket a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban dolgozó ápolók számára, amelyekkel komfortosabbá tehetik a munkanapokat. Többek között kávéfőző, teafőző, kenyérpirító, melegszendvics sütő, mikrohullámú sütő és mosógép is szerepelt az ajándékok között. „Ebben a nehéz időben szeretnénk megköszönni a kórház betegápolásért felelős kollégáinak áldozatos munkáját, és szeretnénk megkönnyíteni, kellemesebbé tenni a hétköznapjaikat. Kávéfőzőt, mikrohullámú sütőt, melegszendvics sütőt, kenyérpirítót, vízforralót, mosógépet és hűtőt hoztunk.” – mondta el a Gázmodul-Weisz Kft. ügyvezetője, Weisz Gábor.

Dr. Bucsi László, a Szent György Kórház főigazgatója az adományozás kapcsán arról szólt, hogy olyan családi vállalkozások is segítik a kórház munkáját, akiknek üzletét, működését hátrányosan érintette a koronavírus-járvány. „A Gázmodul – Weisz Kft. másfélmillió forintért hozott háztartási eszközöket. Az Ápolási Igazgatóság felmérte a különböző osztályokon az igényeket, így dolgozóink valóban azokat a tárgyi eszközöket kaphatják meg, amikre a legnagyobb szükségük van. Ennél jobb nem is történhet, mert gyakran előfordul, hogy úgy kapunk adományt, hogy még nem tudjuk, kinek van rá szüksége, és hogy hová tegyük. Ez az adomány pedig megrendelésre érkezett, hasonlóan egy internetes vásárláshoz.” – tette hozzá.

A felajánlás a Betegápolásért Alapítványon keresztül érkezett a kórházi dolgozókhoz. „A vállalkozók látják, hogy milyen súlyos a helyzet a kórházban, és milyen megfeszített munkát végeznek az ápolók és az orvosok. Az adomány célja az volt, hogy a rekreációs időszakban olyan eszközökkel segítsék az ápolókat, ami a komfortosabb étkezést, vagy éppen a ruháik tisztítását szolgálja. A felajánlást követően az Ápolási Igazgatóság egy kérdőívet juttatott el minden osztályra, hogy mire lenne leginkább szükségük, ezt küldtük el a vállalkozónak, aki nagy örömünkre minden kívánságot teljesített.” – mondta el Szabó-Bakos Zoltánné, a Betegápolásért Alapítvány elnöke.

Nyakas Eszter ápolási igazgató kérdésünkre megerősítette, figyelnek arra, hogy a megfelelő pihenőidőt megadják az ápolók számára, akiknek a Covid-ellátásban, védőruhába beöltözve végzett nehezített munka extrém terhelést jelent mind lelkileg, mind pedig fizikailag.

(Fotó: Simon Erika)

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-04-27

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami