Június 26-án lesz az első Székesfehérvári Táncválasztó

Szerző: garanddesign

2021-05-28

Néptánc, ír sztepp, modern és jazztánc, boogie-woogie, hip-hop, akrobatikus, latin, standard és társastánc, valamint klasszikus balett várja az I. Székesfehérvári Táncválasztó látogatóit. Hagyományteremtő céllal rendezik meg június 26-án az I. Székesfehérvári Táncválasztót a Köfém Oktatási és Művelődési Központban. Az egész napos interaktív családi program a Székesfehérvár Táncéletének Színesítése című, 15 hónapon át tartó programsorozat egyik központi rendezvényének számít.

A rendezvény főszervezője a Tercia StArt Egyesület, az ötletgazda pedig a Székesfehérvári Táncművészek Szövetségének elnöke, Bartha László. „Laci csaknem három évvel ezelőtt keresett meg azzal az ötlettel, hogy tartsunk egy Táncválasztót Székesfehérváron” – mesélte Vitézné Bán Tímea, a Tercia StArt Egyesület elnöke – „Békéscsabán már évekkel ezelőtt elkezdték ezt a sorozatot, s népszerűsége egyre csak nő. Ezért gondolt arra Laci, hogy városunkban, ahol a kultúra, azon belül is a tánc jelentős szereppel bír a lakosság körében, nagy sikere lehetne. Elképzelésével egy pillanat alatt azonosultam. Ezek után egy közösen megírt, sikeres Széchenyi 2020-as pályázat tette lehetővé, hogy útjára indítsuk ezt a programot.”
A Táncválasztó alapja a budapesti Nagy Sportválasztó, ahol egyrészt bemutatkoznak a különböző sportstílusok, másrészt arra biztatják a helyszínen az érdeklődőket, hogy próbálják ki magukat az adott sportágakban: kihez mi passzol, miben van sikerélménye.

Egész napos interaktív családi programra várják a látogatókat (Fotó: Faragó Adrienn)
Egész napos interaktív családi programra várják a látogatókat (Fotó: Faragó Adrienn)

„Ez a próba a későbbi döntésben nyújt majd segítséget, amikor az emberek hobbi vagy profi szinten keresnek szabadidős tevékenységet” – fejtette ki Tímea – „Mi ugyanezt a bemutatkozást adjuk meg a fehérvári táncosoknak és a helyszíni toborzással segítjük az egyesületek fennmaradását.”

A szervezők eredetileg tavasszal, a tánc világnapja alkalmából szerették volna megrendezni a Táncválasztót, ám a koronavírus okozta járvány miatt el kellett azt halasztaniuk decemberre. Sajnos a második időpontot is felülírták a járványügyi előírások. A mostani enyhítések következtében tűzték ki végül nyárra, ám a rendezőség továbbra is figyelemmel kíséri a rendkívüli helyzet alakulását, és az esetlegesen életbe lépő korlátozásokat. Súlyosabb esetben a tilalmak értelemszerűen befolyásolhatják majd a program menetét.

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/05/26/junius-26-an-lesz-az-elso-szekesfehervari-tancvalaszto/

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by garanddesign

2021-05-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This