Isten jogintézménye a házasság

Szerző: Media24

2022-02-12

Nincs másik, vagyis a természetes házasságnak nincsen alternatívája. A házasság a férfi és a nő közötti személyes, szövetségi kapcsolat. A néhány nap múlva kezdődő házasság hete programsorozat ezt az örök igazságot és ennek mérhetetlen szépségét hirdeti.

Két évtizede egy szabad és nyitott országból, Angliából indult útjára ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára irányítja rá a közvélemény figyelmét. A házasság hetéhez évről évre hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozik, kifejezve ezzel is elköteleződését a természetes házasság és a család ügye iránt.

Ma már négy kontinens huszonegy országában ünneplik. Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt elmeroggyant eszmefuttatása alapján így már négy kontinens huszonegy országának polgárait kellene aberrált gondolkodásúnak tekinteni, mert a házasságot egy férfi és egy nő kapcsolataként értelmezik, és ezt deklarálják is. Ez azonban Márki-Zay Péternek is a privát szerencséje, mert csak így volt lehetséges, hogy a leszármazási ág végén nemi identitásukat megőrző szülei világra hozhassák őt, hogy aztán felnőttként Péterünk boldogan lubickolhasson a maga által teremtett abnormális gondolkodása pocsolyájában.

Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség aktív részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége. A program szervezői és résztvevői büszkén vallják, hogy a házasság és a család Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt társon keresztül.

A rendezvények a házasság mély lelki összefüggéseire irányítják a figyelmet, amelyben egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekedjen egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséggé alakul, és áldásul szolgál az élet minden más területén is. A házasság hete gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Nyíltan beszél a házasság feszültségeiről is, és igyekszik a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.

Lehet, hogy az álkeresztény Márki-Zay Péter és bandája azt hiszi, biztosan a Fidesz találta ki, hogy a házasság egy férfi és egy nő között létrejövő kapcsolat. Pedig még csak nem is a bibliai Ádám találta ki a házasságot, és nem is az ő felesége, Éva. Persze a házasság jogintézményével kapcsolatban rögtön le kell szögeznünk, hogy jogalanyként Ádámot és Évát nevezte meg a Jóisten, nem pedig Ádámot és Bélát. Sőt, több évszázados életük során Ádám sohasem unt rá arra, hogy ő férfi, és egyszer sem akart Évává válni, és Éva sem hisztizett, hogy ő Ádám szeretne lenni.

Egyikük sem vonult az Éden bejáratához transzparenssel a kezében, hogy már olyan uncsi, maradi és konzervatív dolog a férfi számára férfinak lenni és a nőnek csak nőnek lenni. Engedje meg már számukra a bőkezű Teremtő, hogy kilencvenhatféle genderben lelhessék örömüket. A teremtéskor és utána is genderbadarságnak nyomát sem látni, de azonos neműek házasságának a gondolatát sem leljük a Szentírásban. A Biblia ugyanis a házasság kapcsán férfiakról és nőkről beszél biológiai nemi alapon, akik életük végéig, a balliberálisok legnagyobb meglepetésére, megtartották nemi identitásukat.

Ennek köszönhetően napjainkban a nemi másságban szenvelgőknek privát szerencséje, hogy a normalitást képviselő szüleik utódaiként megszülethettek, majd aztán napjainkra boldogan vergődhetnek nemi abnormitásukban. Hiába próbálja tagadni megannyi balliberális lelki torzszülött, a valóság az, hogy a házasság nem pusztán egy emberi szintű, polgári jogi társadalmi szerződés. Eredetileg és elsődlegesen egy bibliai fogalom, még pontosabban az egyetlen olyan, Isten által alapított jogintézmény, amely teljes jogú része a mai napig is a világi, szekularizált jogrendünknek. A házasság Isten gondolatában született meg, szabályait és végcélját is ő alkotta meg.

Szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy a házasság, ahogyan azt a Biblia ábrázolja, nem társadalmi szokások és kultúra kérdése. Alapvető természetét maga Isten rendelte el az emberi történelem kezdetén. Először is a férfi és a nő közötti személyes kapcsolatot az egység kötelékében szemlélteti („Ezért elhagyja a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Úgyhogy többé már nem két test, hanem egy.” Mt 19, 5–6.), ami egyedül a szövetségi kapcsolat gyümölcseként jelenik meg.

A másik, a föntiekből fakadó és még csodálatosabb üzenet az önfeláldozó, az önmagát odaadó szeretet tanúsítása. Ez nem más, mint a másikért letett élet. Vagyis nem magamért élek többé, most már azért élek, akivel szövetségre léptem („Ti, férfiak szeressétek a ti feleségeteket, miképpen Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta azért.” Ef 5, 25.). Csakis ezeken az alapokon lehet egy házasság stabil és sikeres.

Azonban ma túl sokan kelnek egybe azon tűnődve, mit fogok kihozni belőle? Ez pedig nem működik hosszú távon. A bibliai megközelítés ezzel ellentétben azt mondja: mit adjak bele? És ez már működni fog! Vegye már észre minden szerencsétlen torz gondolkodású balliberális: a természetes házasságnak nincs alternatívája!

Fontosnak tartom a házasság hete alkalmából ezeket megemlíteni, mert a baloldal és kedvenc miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a választási kampányban láthatóan hadat üzent a keresztény–konzervatív értékeknek, sőt magának a Szentírásnak is. Ha szimplán akarok fogalmazni, akkor tulajdonképpen magának a normalitásnak.

A baloldalnak és vezérének a közbeszédben végrehajtott becstelen garázdálkodása előtt bizony tájékozódnia kellene nemzetközi dokumentumokban is. Meg mernék rá esküdni, hogy Márki-Zay Péter és barátai nem olvasták, vajon mit is ír az 1966-ban elfogadott ENSZ-dokumentumnak, a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányának 23. cikkelye. Mert jelenleg ott még az olvasható, hogy a család a társadalom természetes és alapvető egysége, és joga van a társadalom és az állam védelmére.

Aztán a félreértések elkerülése érdekében azt is kimondja, hogy a házasságkötésre alkalmas korban levő férfiak és nők házasságkötési és családalapítási jogát el kell ismerni, férfiakról és nőkről beszél biológiai nemi alapon. Társadalmi nemről szóló balliberális badarságnak meg genderökörségnek nyoma sincs benne. Sőt mi több, a dokumentum a társadalom alapvető és természetes egységeként tekint a családra, védelemre méltó értékként kezeli.

Nahát, megnyugodtam, mert hazánk alaptörvénye is egyértelműen ugyanezt rögzíti: a házasság egy férfi és egy nő kapcsolata. Akkor mégsem aberráltak írták az alaptörvényünket, és az ENSZ-ben sem aberráltak ültek annak idején. Most már nincs kétségem afelől, hogy akik a hagyományos házasság- és családmodell ellenségei, azok akár tudatában vannak, akár nem, Lucifer misszionáriusai. Gratulálok Márki-Zay Péternek újdonsült gazdájához.

Ostobaság volna nem tudomásul venni, hogy a háttérhatalmi elit támogatásával a balliberálisok minden lehetséges kommunikációs felületet és színteret felhasználva azon mesterkednek a választási kampányban, hogy egy beteges kisebbségi ideológiát erőltessenek rá az egészséges többségi társadalomra. Kiválóan megtanulták, hogyan kell a médiát az emberek manipulálására fölhasználni. Márki-Zay Péter és társainak politikai programja a család, a házasság és a gyermekeink tönkretételének a programja. A kereszténység tönkretételének a programja. Ezért aztán emberiség elleni bűn lenne őket még csak a hatalom közelébe is engedni.

(Forrás: Magyar Hírlap. A szerző jogtanácsos)

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2024. február
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Written by Media24

2022-02-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Egy táskányi figyelem

Egy táskányi figyelem

A Rotary Club Székesfehérvár adománygyűjtést szervez a Székesfehérvári Anyaotthon számára. Az adománygyűjtés célja a...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami