A napsugárzásnak számos pozitív tulajdonsága van, az endorfin-termeléstől a D-vitaminig. Bár számos veszélye is akad, nem szabad lemondani a napfürdőzésről: helyette megfelelően kell védekezni az UV-sugarak ellen, nem úgy, ahogy a képen látható hölgy tette...

A gyönyörű, egészséges bőr a szépség egyik alapvető eleme. A napsugárzás ugyanakkor alapjaiban veszélyezteti a vonzó külsőt és a jó közérzetet. Az UV-sugarak károsíthatják a bőrt és súlyos bőrbetegségeket, napallergiát is okozhatnak. A napégés hatására - első sorban az UVB-sugarak miatt - erythéma, hólyagok, napallergia keletkezhet. Az UVA sugárzás ezen felül az alsóbb rétegekig hatol és pigmentációs bőrproblémákat okozhat, sőt a bőr öregedését is fokozza.

Ezek megelőzésére, elkerülésére azonban nem az a megoldás, hogy nyáron ki se mozdulunk: megfelelő fényvédő készítmények használatával ugyanis megóvhatjuk bőrünket és zavartalanul évezhetjük a napsütést. Ráadásul - bár némileg több idő alatt - de a barnaságról sem kell lemondanunk.

Az Eucerin bőrgyógyászokkal közösen kifejlesztett fényvédő termékcsaládja háromdimenziós fényvédelmet alkalmaz minden termékben. A fizikai fényszűrők ásványi pigmentek beépítésével mintegy apró tükrökként verik vissza a sugárzást. Ezek az anyagok nem szívódnak be a bőrbe, így nem is irritálják azt. A második dimenziót a kémiai fényszűrők jelentik, amelyek felszívódnak és elnyelik az UV-sugarak energiáját. Végül a harmadik, biológiai dimenzió az édesgyökér kivonatával, a licochalcone A hatóanyagával természetesen csökkenti a gyulladást, így nem engedi, hogy a mélyebb rétegekben irritatív reakció alakuljon ki.

A magas faktorszámú fényvédők alkalmazásában pedig be kell tartani néhány alapszabályt:

(hazipatika.com)