A napsugárzásnak számos pozitív tulajdonsága van, az endorfin-termeléstől a D-vitaminig. Bár számos veszélye is akad, nem szabad lemondani a napfürdőzésről: helyette megfelelően kell védekezni az UV-sugarak ellen, nem úgy, ahogy a képen látható hölgy tette...

A gyönyörű, egészséges bőr a szépség egyik alapvető eleme. A napsugárzás ugyanakkor alapjaiban veszélyezteti a vonzó külsőt és a jó közérzetet. Az UV-sugarak károsíthatják a bőrt és súlyos bőrbetegségeket, napallergiát is okozhatnak. A napégés hatására - első sorban az UVB-sugarak miatt - erythéma, hólyagok, napallergia keletkezhet. Az UVA sugárzás ezen felül az alsóbb rétegekig hatol és pigmentációs bőrproblémákat okozhat, sőt a bőr öregedését is fokozza.

Ezek megelőzésére, elkerülésére azonban nem az a megoldás, hogy nyáron ki se mozdulunk: megfelelő fényvédő készítmények használatával ugyanis megóvhatjuk bőrünket és zavartalanul évezhetjük a napsütést. Ráadásul - bár némileg több idő alatt - de a barnaságról sem kell lemondanunk.

Az Eucerin bőrgyógyászokkal közösen kifejlesztett fényvédő termékcsaládja háromdimenziós fényvédelmet alkalmaz minden termékben. A fizikai fényszűrők ásványi pigmentek beépítésével mintegy apró tükrökként verik vissza a sugárzást. Ezek az anyagok nem szívódnak be a bőrbe, így nem is irritálják azt. A második dimenziót a kémiai fényszűrők jelentik, amelyek felszívódnak és elnyelik az UV-sugarak energiáját. Végül a harmadik, biológiai dimenzió az édesgyökér kivonatával, a licochalcone A hatóanyagával természetesen csökkenti a gyulladást, így nem engedi, hogy a mélyebb rétegekben irritatív reakció alakuljon ki.

A magas faktorszámú fényvédők alkalmazásában pedig be kell tartani néhány alapszabályt:

  • 2-3 óránként kenjük be magunkat
  • fürdőzés előtt és után is használjunk fényvédőt, mert a vízfelületről való fényvisszaverődés megnöveli az UV-sugárzás hatásait
  • felhős időben is lehet UV-sugárzás, így akkor se spóroljunk a naptejjel
  • a vörös és szőke, kék szemű emberek égnek le a legkönnyebben, így ők 50+ faktorszámú termékeket válasszanak
  • a kellő fényvédelem eléréséhez 2 mg fényvédő elkenése szükséges a bőr minden négyzetcentiméterére

(hazipatika.com)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. július 29. csütörtök 07:31,
Márta, Márti és Flóra napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com