Fehérvári védőnőt is díjaztak

Szerző: Media24

2022-05-14

Budapesten adták át a Steller Mária védőnői díjakat. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által alapított elismerést húsz, kiemelkedő szakmai munkát végző védőnő vehette át. A díjazottak között van a székesfehérvári Nida Anikó is.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom székesfehérvári képviseleteként működő SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet partneri együttműködésben végzi munkáját a Védőnői Szolgálat helyi szervezetével. A cél, amely összeköti őket, közös: a kisgyermekes családok támogatása. Ezért is nagy öröm, hogy a díjazottak között egy székesfehérvári védőnő, Nida Anikó is ott van, akihez a 4. számú területi körzet tartozik.

A Steller Mária védőnői díjakat második alkalommal adták át. Az eseményen Beneda Attila, a Miniszterelnökség családpolitikáért felelős helyettes államtitkára azt mondta, a védőnői hálózat szerves részét képezi a társadalomnak, amely nélkül nem is boldogulnának a családok. Müller Cecília országos tisztifőorvos kiemelte, a védőnői hálózat működése egyrészt hatósági munka és szolgáltatás, másrészt szolgálat is, ahol az empátia nélkülözhetetlen. Úgy fogalmazott: “Ezt a munkát szeretet nélkül nem lehet végezni”. Réthelyi Miklós volt miniszter, zsűrielnök a védőnőket “az ökológia, az együttélés felkészített, tanult nagyköveteként” mutatta be. Skrabski Fruzsina, a Mozgalom elnöke elmondta, a mozgalom által készített, kisgyerekes családokat segítő füzeteket – Apa füzet, Nagyszülő füzet, Testvér füzet – is a védőnők osztják ki országszerte.

(ÖKK, SZÉNA Egyesület)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Written by Media24

2022-05-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Csütörtökön este már havazhat

Csütörtökön este már havazhat

A meteorológiai prognózisok szerint napokon belül megérkezik az első hó Magyarországra. Csapadék mindenhol várható már...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami