A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint a mérés a 2020. november 30-ával kezdődő héttől zajlik, az oltási hajlandóság azóta jelentősen megnőtt. A felmérés 24. hetében a vizsgált népesség több, mint 80%-a vagy a már beoltottak körébe tartozott, vagy úgy nyilatkozott, hogy biztosan, illetve talán beoltatja magát. Az oltást ellenzők, illetve azok együttes aránya pedig, akik nem kívántak válaszolni, 20% körüli volt. Az előbb említettek esetében a mérés kezdetéhez (2020. november 30.–december 6.) képest közel a kétszeresére nőtt, az utóbb említettek esetében pedig közel a harmadára csökkent az arány.

Bővebben: KSH: a lakosság kétharmada már felvenné a COVID-oltást

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház arról adott tájékoztatást, hogy 2021. május 27-től, jövő csütörtöktől változatlan nyitvatartással, de új helyszínen várják az oltásra érkezőket. Az oltópont új helyszíne: Székesfehérvár, Seregélyesi út 3., a kórházi teherporta bejárata felől elérhető Lujza épület. Kérik, hogy bejáratot mindenki gyalogosan közelítse meg, parkolni a kórház környezetében található parkolókban ingyenesen lehet. Az új helyszín megtalálásában egy, a közösségi oldalukra feltöltött térképpel is segítik az érkezőket.
A sárbogárdi Gázmodul - Weisz Kft 1,5 millió forint értékben adott át háztartási gépeket a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban dolgozó ápolók számára, amelyekkel komfortosabbá tehetik a munkanapokat. Többek között kávéfőző, teafőző, kenyérpirító, melegszendvics sütő, mikrohullámú sütő és mosógép is szerepelt az ajándékok között. "Ebben a nehéz időben szeretnénk megköszönni a kórház betegápolásért felelős kollégáinak áldozatos munkáját, és szeretnénk megkönnyíteni, kellemesebbé tenni a hétköznapjaikat. Kávéfőzőt, mikrohullámú sütőt, melegszendvics sütőt, kenyérpirítót, vízforralót, mosógépet és hűtőt hoztunk." - mondta el a Gázmodul-Weisz Kft. ügyvezetője, Weisz Gábor.

Bővebben: Kenyérpirító, mosógép - adomány a Szent György Kórház ápolóinak

A magyar felnőtt lakosság 61,7%-a biztosan be akarja magát oltatni koronavírus ellen, vagy már meg is történt ez – derül ki a KSH hetente elvégzett felmérésének legfrissebb fordulójából.A vakcinát biztosan felvenni kívánók aránya most először emelkedett 60% fölé. Az oltásra való nyitottság folyamatosan erősödik az országban, ahogy azt a regisztrálók számának emelkedése is jelzi. Ugyanakkor a tempó nem túl erős, ezért néhány héten belül, még májusban előállhat az a helyzet, hogy a regisztráltak gyakorlatilag mind be lesznek oltva, vagyis elfogy a beolthatók csoportja, ezért különösen fontos, hogy akik már kaptak védőoltást, azok a pozitív tapasztalataikra is alapozva biztassák a még bizonytalankodókat és szkeptikusokat arra, hogy nincs mire várni, regisztráljanak és vegyék fel az oltást, mert ez az egyetlen módja, hogy teljes mértékben visszatérhessen életünk a korábbi, megszokott kerékvágásba. (MTI / Portfolio / Media24)
A IV. Civil Véradásra várta ma a véradókat a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A Magyar Vöröskereszttel, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályával, a Fejér Megyei Önkormányzattal és Székesfehérvár Önkormányzatával közösen szervezett eseményen részt vett Viza Attila önkormányzati képviselő, a kezdeményezés fontosságáról pedig dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke beszélt.

Bővebben: Civil Véradás Székesfehérváron

1. oldal / 29

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. június 22. kedd 05:33,
Paulina napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com