A legfontosabb, hogy életeket mentsünk!

Szerző: Media24

2022-02-23

Péntekig tart a VI. Civil Véradás országszerte. Az akcióhoz Székesfehérvár is csatlakozott, ahol a Fehérvári Civil Központba várták a segítő donorokat szerdán délután. A véradók között volt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Molnár Tamás környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka. Mindketten arra biztatták a polgárokat, hogy aki csak teheti, adjon vért és segítse embertársait!

A VI. Civil Véradást az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve szervezik meg országszerte a február 21-25. közötti időszakban, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága kezdeményezésére. Az akció fővédnöke Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.

Fejér megye ismét több helyszínen, Székesfehérváron, Sárbogárdon és Móron szervezett véradásokkal csatlakozott a kezdeményezéshez ezen a héten. A tapasztalatok szerint egy-egy ilyen alkalommal a megyében összesen akár a 100-at is elérheti, sőt, meg is haladhatja a véradások száma, ennek körülbelül a fele fehérvári véradó. A mostani alkalommal már a 14.00 órás kezdéskor többen álltak sorba a Rákóczi úti Fehérvári Civil Központ emeletén. A szervezők elmondták, hogy ezúttal is körülbelül 50 fő részvételére számítanak.

Az első véradók között volt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, aki elmondta, a legfontosabbnak azt tartja, hogy életeket mentsünk. Nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás, hiszen egyetlen véradással adott esetben három ember életét menthetjük meg. A mai véradás is azon alkalmak egyike, ahol segíthetünk, megkönnyíthetjük az együttélést és közösen leküzdhetjük az akadályokat. Az egészséges emberek támogathatják azokat, akiknek betegség vagy baleset okán szükségük van vérre. „Mindenkit arra biztatok, akik egészségileg alkalmas, hogy adjon vért és segítsen embertársain!” – fogalmazott Dr. Molnár Krisztián.

Székesfehérvár Önkormányzata részéről ugyancsak csatlakozott a kezdeményezéshez Molnár Tamás környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka. Elmondta, a mostani akció egyik legfontosabb üzenete, hogy civil összefogással jött létre immár hatodik alkalommal. A civil szervezetek toborozták a véradókat, és ezzel nagyon sokat segítenek az Országos Vérellátó Szolgálatnak. „Aki elmegy vért adni, mindig kap értesítést arról, hogy a vérét mikor használták fel. Látjuk, hogy egyre gyorsabban jönnek meg ezek az üzenetek, azaz egyre nagyobb az igény a véradó akciókra és a véradókra!” – fogalmazott a tanácsnok, majd hozzátette, aki csak teheti, éljen a véradás lehetőségével.

(ÖKK, fotó: Varju Zoltán Mihály)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2022-02-23

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This