Gyermekkorunk óta természetes, hogy húsvétkor "jön a nyuszi" és hozza a sok tojást, finomságot, ajándékot. No, de tényleg, miképpen is passzol a tapsifüles az egyik legnagyobb keresztény ünnephez, Jézus feltámadásához? Sokak szerint van magyarázat, sokan mások szerint pedig tévedésből keveredett a nyúl a húsvéthoz. Az ünnep termékenységgel kapcsolatos vonatkozásában magyarázat lehet a nyúl szapora volta. Mivel éjjeli állat, a holddal is kapcsolatba hozható, amely égitest a termékenység szimbóluma.

Bővebben: De, hogy jön a nyúl a húsvéthoz?

Lou Ottens az 1960-as években, az akkor még eindhoveni Philips gyár Hasselt-fióktelepének termékfejlesztési vezetőjeként alkotta meg a magnókazettát, mert bosszantották az orsós magnók, és úgy gondolta, hogy szükség lenne valami kisebb, felhasználóbarátabb megoldásra. A fejlesztése hamar hatalmas siker lett. 1963-as bevezetése után több mint 100 milliárd darab kelt el, de aztán jött a CD, aminek Ottens szintén részt vett a fejlesztésében, és a zenekarok inkább azt kezdték előnyben részesíteni. Évtizedekkel később arról mesélt egy interjúban, hogy fogalmuk sem volt, hogy korszakalkotó dolgot hoznak létre.

Bővebben: Elhunyt a magnókazetta atyja

Nem lassít az alkotói tempóján Hamar Jani. A velencei zene- és szöveggyáros előadó az elmúlt időszakban sem pihent, több új produkcióval is megörvendeztette szélesedő rajongói táborát. Az elmúlt esztendő hajrájában kötött szövetséget az ország Kató nénijével, Ihos Józseffel, akivel rögvest közös köntösbe bújtatták Jani korábbi szerzeményét a Nyáron nyalni című alkotást. Mindezt Minimál Balett fedőnévvel. Még egy további közös produkciót is rögzítettek, ami már szövegében Ihos szerzeménye, s a hölgyekről szól. Mindeközben két tisztán saját felvételt is alkotott Hamar, s egy komplett zenés gasztroműsort is terveznek Kató nénivel, amivel majd - ha erre a járványhelyzet már lehetőséget ad - körbejárják az országot, s televíziós felvétel is készül belőle.

Bővebben: Minimál Balett és Retro Hamar módra

A szórakoztató ipar többi élvonalbeli szereplőjéhez hasonlóan Ihos József előadóművész, komikus, a nemzet Kató nénije is sok szerepléstől esett el ebben az évben a koronavírus-járvány miatt, de a szokásos optimizmusát és emberségét e nehéz időkben sem tagadja meg. Ma a feltörekvő velencei zenésszel, a Győrfi Pálos daláról és a sajátságos Cheri Cheri Lady átiratáról (nyugdíjas hölgyek vokáloztak benne) ismert Hamar Janival találkozott és egyeztetett közösen megvalósítható produkciókról.

Bővebben: Kató néni is HAMAR túl lenne rajta...

A Lottósorsolás és a milliók "áramlását" a járvány sem tudja befolyásolni, így az év 17. hetében, szombaton is kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait, és miután múlt héten senki sem vitte el a 600 millió forintos nyereményt, így most még több pénz várta, hogy legyen új gazdája. Mint kiderült, lett is. Nézzük a nyerőszámokat: 34, 45, 66, 84, 87. A szerencsés győztes 846.015.625 Ft-tal gazdagodott, ezek után legközelebb 160 millió forint várja, hogy valaki elvigye. A négytalálatos szelvényre 3.307.505 forintot fizetnek, ebből 14 darabot találtak, az 1674 db hármasért 30.295 forintot lehet zsebre tenni, míg az 54143 darab kettes 2.445 forintot fizet.

Bővebben: 846 milliót kaszált a heti lottónyertes

1. oldal / 24

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. június 22. kedd 06:48,
Paulina napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com