Megyei foci: lendületben a MÁV Előre Főnix és a Sárbogárd

Szerző: Mátay Balázs

2023-09-26

A 6. forduló után is négy csapat van, amely veretlen a Fejér Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban, a MÁV Előre FC Főnix, a Sárbogárd, a Sárosd és a Tordas. Az első kettő vezeti a tabellát és az ő focijuk volt eddig talán a legmeggyőzőbb is, bár mesze még a vége, lehet sok változás, alighanem ez a két alakulat ott lesz az éremért küzdők között. 

Különösen imponáló a MÁV Előre FC Főnix produkciója, mert a hat találkozóján mindössze egyetlen gólt kapott – igaz, ezzel két ponton veszített is a sárosdi 1-1 okán – 19 rúgott mellett, s igazán jó focit játszik a Pavlik József vezette gárda.

Nem kevésbé pozitív a kép eddig a bogárdiaknál sem, hiszen még csak 5 meccsnél tartanak, de azt mind meg is nyerték. Igaz ugyanakkor, hogy a Kápolnásnyéken kívül eddig csak a táblázaton jelenleg az alsó régiókban elhelyezkedő csapatok ellen diadalmaskodtak. A valós értékmérő majd a 7.-8., valamint a 10. körben a Mór, a Sárosd és a Tordas, továbbá a 12. fordulóban a MÁV Előre FC Főnix elleni ütközetek lesznek.

A már említett Sárosd és a Tordas is veretlen még, de előbbi ötből kétszer, utóbbi pedig négyszer döntetlenre végzett, fontos pontokat hullajtva. A Sárosd egyébként igen stabil focit mutatott eddig, ott lehet a végén is az élbolyban, ahogy a már egy, illetve két vereséggel rendelkező Kápolnásnyék és a Mór is. Hosszú a szezon, a téli szünetig nem érdemes jóslásokba bocsátkozni.

A „megye kettőben” is vannak eddig jól menetelő egyletek: Az Északi csoportban a Bakonycsernye százszázalékos négy kört követően, de üldözője, az Etyek és Délen a még csak három meccset teljesítő Adony sem bukott még pontot. Utóbbi csoportot a Baracs vezeti, de mivel már volt egy iksze, nem hibátlanul. Ez a 4 gárda veretlen még, mindenki másnak van már legalább egy zakója.

A harmadik vonalban északon a Velence és a Ráckeresztúr, délen a Kisláng és a Lajoskomárom II. csapata veretlen és áll az első két helyen.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-09-26

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This