Szerdán még az Idősek Világnapjához kötődő eseményen Velencén énekelt szeretett közönségének, amely nem is sejthette, hogy ekkor láthatja utoljára élőben fellépni Aradszky Lászlót a településen, sőt Fejér megyében. Szombatig még énekelt három helyszínen, majd vasárnap késő este a szíve örökre megszűnt dobogni. A család közlése szerint nem volt beteg, semmi jel nem mutatott a baljós végre. Halálának pontos okát egyelőre nem lehet tudni, miként temetésének időpontját sem. Aradszky László 82 éves volt.

Magyarország első aranylemezes énekese 1935-ben született Budapesten. Először a Töltőtolljavító Ktsz-ben dolgozott, majd az Országos Szórakoztatózenei Központ stúdiójában és a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójában tanult. 1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! könnyűzenei versenyén megosztott első helyezést ért el Még ide-oda húz a szív című dalával. 1966-ban a Magyar Rádió Made in Hungary hangversenyét az Isten véled édes Piroskám című versenydallal nyerte meg.

A hetvenes években lényegében eltűnt a magyar nyilvánosság elől, 1986-ban tért vissza. Ötvenötéves karrierje során sokfelé fellépett, többször járt külföldön, Kanadában, Amerikában, de Ausztráliában is. Az utolsó pillanatig aktív volt, novemberben egy nagy koncertre is készült, ám a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Ház közönsége már nem tapsolhat neki.

(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 21. hétfő 12:31,
Ágnes napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.