Folytatva zenei visszapillantónkat, ezúttal az 1984-es esztendőt, ezen belül is az öszi sikereket idézzük fel a hivatalos németországi sikerlista október 7-i állása alapján. Ebben az évben teljesedett ki az Alphaville, a Real Life, vagy éppen a Duran Duran pályafutása. Ők mindannyian legalább két dalukkal ott voltak a TOP 10-ben! 1984 volt az az év, amikor népszerűsége csúcsa felé tartott az Italo-Euro Disco. Olyan, korábban nem ismert előadók jelentek meg a színen, illetve jutottak népszerűségük csúcsára, mint Gazebo, a Scotch és a műfaj egyik nagy királya, Fancy aki a Chinese Eyes című dalával ekkor robbant be igazán az élvonalba.

Konkrétan 1984 októberében Stevie Wonder és a bombasztikus klasszikus, az I Just Called To Say I Love You állt a német sikerlista - és még sok más slágerlista - élén. A mai napig roppant népszerű melódia mögött ott volt a másodk pozícióban a Scotch és a Disco Band, s felfért még a dobogóra a Depeche Mode Master And Servant című alkotása.

A legjobb 10-be befért még Laura Branigan, aki pár hónappal korábban vezetette a listákat szinte az egész világon a Self Controllal, a Real Life a Catch Me I'm Falling-gal, Fancy a már említett Chinese Eyes-sal, a Bronski Beat a Why-jal, Gazebo a Lunatic-kal, a Talk Talk a Such A Shame-mel és az Alphaville a Forever Young, az örökké fiatal című melódiájával.

Ezek az előadók és ezek a dalok mind-mind időtálló, nagy klasszikusokká váltak, egyúttal jelezték: figyelem! A táncoslábúak évei következnek!

Természetesen a felsorolt felvételek szinte mindegyike megtalálható rádiós "testvérünk" a Poptarisznya Rádió palettáján.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 26. szerda 12:53,
János és Pál napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.