1987, a dance, a diszkó és a "cseppfolyós" dallamok újabb aranyéve. Németországban elsősorban a Házibulié! Igen, az eredeti kiadáshoz képest majdnem hét évnyi (!) csúszással hódította meg a germán közönséget az egész világon fergeteges sikereket elért "La Boum", azaz a Házibuli című francia film betétdala. Az eredeti vetítési időpontban 1980-81-ben még nem kaptak rá nagyon a németek, pedig a lírai filmzenés műfajban szinte verhetetlen Vladimir Cosma akkor írta Richard Sanderson számára minden idők egyik legnagyobb Soundtrack-jét. 1987-ben, amikor már régen lement mindenütt a Házibuli 2 is, akkor az újra kiadott verzió aratott Münchentől Berlinig.

Ritka az ilyen másodvirágzás, de nem példátlan. Az azonban minden bizonnyal párját ritkító kuriózum, hogy az adott évben nemcsak, hogy újra népszerű lesz egy zeneszám, hanem az esztendő 12 hónapjából ötöt (!) a sikerlista csúcsán tölttsön! Márpedig ezt vitte véghez a Reality-vel Richard Sanderson bársonyos, igazi bugyinedvesítő hangjának és a lírai remekművet alkotó Cosma mesternek köszönhetően.

1987-ben februártól júniusig ez a klasszikus ült a német sikerlista csúcsán, így méltán lett arrafelé az év dala. További kiemelkedő alkotás volt még a júliust és augusztust az élen töltő Whitney Houston az I Wanna Dance With Somebody-val, Desireless az ősz jelentős részét uraló Voyage Voyage című slágerbombájával, a Pet Shop Boys az összesen 4 hétig Number One It's A Sin-nel, a férfiak pulzusszámát, ezzel együtt a családi botrányok és válások számát puszta megjelenésével alaposan megemelő Sabrina az európai diszkók közönségét lába elé borító Boys-zal és Falco az év első 3 hetében listavezető lírai örökzöldjével, a Jeanny-vel.

Ezeken az előadókon és alkotásokon kívül állt még legalább 4 hetet a németországi hivatalos slágerlista dobogóján 1987-ben Madonna és a La Isla Bonita, Sandra és az In The Heat Of The Night, Modern Talking és a Jet Airliner, Den Harrow és a Don't Break My Heart, Rick Astley és a Never Gonna Give You Up, valamint az akkoriban Off művésznév alatt tevékenykedő Sven Väth és az Electrica Salsa.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 23. szombat 08:11,
Emőke napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.