1980 nyarával folytatjuk sláger-visszapillantásunkat. Ebben az évben már ömlöttek ránk a máig kultikus 80-as évek "előslágerei", a disco korabeli sztárjainak remek produkciói, elegyítve a pop-rock vonulat dallamos klasszikusaival. A június 23-ára datált német slágerlistán az időszak legtöbbet játszott rádiós dala, a máig legalább 100 átdolgozást megélt Sun Of Samaica állt az élen a Goombay Dance Band előadásában. Ekkor ez a nóta már 3 hónapja a csúcson trónolt. Közvetlen "üldözője", s későbbi váltója, az Ottawan D.I.S.C.O. című dala a második, Olivia Newton-John és az ELO Xanadu-ja a harmadik helyen állt.

A dobogó mögött is nagy volt a minőségi tolongás. A negyedik pozíciót a Lipps Inc. Funkytown című klasszikusa, az ötödiket az ABBA egyik utolsó nagy dobása, a The Winner Takes It All foglalta el. Hatodik volt Frank Zappa és a Bobby Brown, hetedik Eruption és a Go Johnny Go, nyolcadik Dr. Hook és a Sexy Eyes.

Éppen csak befért még az első tízbe Sheila & B. Devotion - 2000-ben az Alcazar által Crying At The Discothek címen újraértelmezett- Spacer-e és a Gibson Brothers Que será mi vida című vidám disco nótája. Hja, kérem! Akkoriban még majdnem minden táncolható dal a vidámságot, boldogságot, pozitív életérzést közvetítette. Rég volt, szép volt, de sajnos, elmúlt. Emlékezni azért szabad!

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 10. kedd 15:19,
Judit napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.