A 80-as évek kultikus műsora volt a "királyi" Petőfi adón, de még a 90-es években is sokáig etalonnak számított a honi rádiós palettán a Poptarisznya című műsor, ami által B. Tóth László nevét megismerte a közönség. A korábbi lelkes magnós klubos gyűjtő hamar a lemezlovas elitbe került, sőt, még saját, illetve "Poptaris" bakelitjei is megjelentek. Persze, nem csak a rámenősség és a szerencse volt az oldalán, hanem egy egyszerű, de jól működő koncepció: új, menő pop-rock, dance zenéket, slágerlistát, az autósoknak gyakori útinform híreket, általános híreket, sok sportos bejelentkezést, valamint külföldi sztárokról szóló bulvár- és szakmai infókat adott a hallgatóságnak. A koronát pedig a magnósoknak szolgáltatott blokk tett fel az egészre. Az egykori sikerműsorba most új életet lehelnek a Retro Rádió frekvenciáin.

Bővebben:Újra belenyúl a tarisznyába B.Tóth

Az elmúlt napokban a jazz és funk zenéé volt a főszerep Székesfehérvár Belvárosban. A nagy múltra visszatekintő Alba Regia Jazz Fesztivál idén ötödik éve gazdagította a királyok városának kulturális életét. Három napon keresztül két helyszínen várták a zenei műfaj kedvelőit, a fellépők sorát a hazai sztárok mellet két olasz és egy amerikai produkció is színesítette: Syrius Legacy, Váczi Eszter, a Malafede Trio By Federico Malaman, az Alessio Menconi Trio valamint Little G. Weevil is fellépett az ismét nagy sikert arató Alba Regia Feszten.
2018. július 31-én és augusztus 1-én kerül megrendezésre az “Esszencia avagy a zene 5 árnyalata” a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban (Székesfehérvár, Farkasvermi u. 2.). Az esemény 20 órakor kezdődik, fellép Buch Tibor, Horváth Péter és Horváth Elemér “Emi”. Jegyek elővételben A Szabadművelődés Házában (Fürdő sor 3.) kaphatóak 1000 (diák, nyugdíjas) és 1500 forintos (normál) áron.

1980 nyarával folytatjuk sláger-visszapillantásunkat. Ebben az évben már ömlöttek ránk a máig kultikus 80-as évek slágerei, a disco korabeli sztárjainak remek produkciói, elegyítve a pop-rock vonulat dallamos klasszikusaival. A június 23-ára datált német slágerlistán az időszak legtöbbet játszott rádiós dala, a máig legalább 100 átdolgozást megélt Sun Of Samaica állt az élen a Goombay Dance Band előadásában. Ekkor ez a nóta már 3 hónapja a csúcson trónolt. Közvetlen "üldözője", s későbbi váltója, az Ottawan D.I.S.C.O. című dala a második, Olivia Newton-John és az ELO Xanadu-ja a harmadik helyen állt.

Bővebben:1980: Jamaica, Xanadu, Funkytown

Ismét remekül sikerült az Országos Dalos Találkozó A Szabadművelődés Házában. A 44. alkalommal lebonyolított rendezvény utánozhatatlan hangulatával továbbra is méltó folytatása a 25 éven át Székesfehérváron megrendezett Fehérvári Dalos Találkozónak (FDT), továbbá az ezután 6 éven keresztül Gödöllőre költöztetett, 5 évig a szombathelyi MMIK-ban újjáélesztett, majd 7 évig Hosszúperesztegen lebonyolított Országos Dalos Találkozóknak. A nívós programsorozaton az ország minden részéből érkezett, mintegy tucatnyi (veszprémi, budapesti, szombathelyi, balassagyarmati, pécsi, siófoki) előadó, szólista, kisegyüttes, zenekar mutathatta be tudását 15 percben. A versenyprogram végén gálaműsor zárta az eseményeket.

Bővebben:Örömzenészek az ASZMH-ban

1. oldal / 53

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. december 11. kedd 21:00,
Árpád és Árpádina napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.