Az új koronavírus-járvány sokakat kényszerít tétlenségre, ugyanakkor akadnak jócskán olyanok is, akik aktívabbak, mint általában lenni szoktak. Köztük valószínűleg "országos dobogós" lenne a velencei Hamar János, aki képzett zenész múltja ellenére csak a 40-es évei közepéhez közeledve lépett ki igazából a háttérből és fókuszált komolyabban saját karrierére. Jani az idei esztendőben turbóra kapcsot, s ebben a vírus térhódítása sem akadályozta meg, nem túlzás: gyakorlatilag 2-3 hetente jelentkezik új saját dallal. Hogy honnan ez a komoly lendület? Ezt maga a fő érintett mondja el.

Bővebben: Aktívan, dalokkal a járvány idején

Ezúttal A Dal idei győztese: Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című száma került terítékre Irigyéknél. Az új paródia (Sportmackó) már elkészült, amikor a krízishelyzet miatt le kellett mondani a tervezett klipforgatást. A humor nagyágyúinak azonban ez se szegte kedvét, úgy döntöttek, hogy akár otthoni körülmények között is elkészítik a videót. Egy kis vidámság megváltozott hétköznapjainkba!

Bővebben: Az Irigy Hónaljmirigy szerint a legjobb immunerősítő a nevetés!

Két amerikai zenakarral bővítette idei fellépőlistáját a FEZEN. A már korábban bejelentett Amon Amarth, Anthrax, Death Angel mellé Fehérvárra érkezik július végén a Danzig és a Cro-Mags is. A szervezők ígérik: a java még hátravan. Glenn Danzig szinte mindenhol kitörölhetetlen nyomot hagy zenei pályafutása alatt, a Misfits-cel a világ egyik legjobbnak tartott punk zenekarát hozta létre, majd saját magáról elnevezett bandájával átevezett a heavy metalba. A Danzig dalai filmekben (pl.: Másnaposok 3.), videójátékokban (pl.: Grand Theft Auto) is feltűntek, és megszámlálhatatlan feldolgozásban hallhattuk már, de most végre az eredeti verzióban is eljut hozzánk.

Bővebben: Fezen: újabb metal legendák jönnek

A Velencei-tónál élő és ott télen-nyáron megfelelő szerzői motivációt találó Hamar János számára első albuma, a Hamarkodás megjelenése, valamint televíziós szereplései - első soron említve az őszi X-Faktoros fellépését - okán igazán sikeres esztendőt zárt 2019-ben. Az idén erre alapozva még jobban rákapcsol, sorra írja és készíti újabbnál újabb dalait, készül további televíziós és rádiós szereplésekre, valamint arra, hogy élőben is minél több színpadon megmutathassa magát.

Bővebben: "Hamarkodás" fullra járatva

Az idén a Hang-Szín-Tér művészeti iskola 16 éves diákja, Kovács Aliz nyerte meg a Fehérvár Hangja versenyt. A második helyen Matern Vanda, a harmadikon pedig Nagy Gréta végzett. A győztes – a cím és a dicsőség mellett – Székesfehérvár Megyei Jogú Város díját, egy egyedi plakettet és egy házi stúdió felszerelését is nyert, továbbá egy értékes utazási utalványt a főtámogató utazási iroda jóvoltából. A tehetségkutató fináléjába tizenkét - Fejér megyében élő vagy tanuló - fiatal jutott be, akiket dr. Cser-Palkovics András polgármester javaslata alapján – a Fehérvári Versünnephez hasonlóan – egy gála keretében ismét együtt hallhat majd a közönség.

Bővebben: Kovács Aliz lett Fehérvár Hangja

1. oldal / 57

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. április 9. csütörtök 05:14,
Erhard napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com