Új Neotont alapítana a legendás együttes egykori énekesnője, a csapatból 1983-ban kivált (Erdős Péter menedzser Pál helyett a másik Évát, Csepregit favorizálta) Pál Éva, aki erről már több fórumon beszélt. A korábbi tagtársak nem örülnek ötletének, ami persze érthető is, hiszen új tagokkal venné magát körül, s a név is nagyon hasonlatana az eredeire. A Story-gálán találkozott volt kollégáival, de nem voltak vele túl szívélyesek, ennek ellenére nem adja fel tervét a jelenleg eladóként dolgozó, 35 éves kihagyás után visszatérni szándékozó énekesnő. Mint mondja, sose adta fel álmát, sok évi próbálkozás után pedig mostmár koncertidőpontjai is vannak, aktívan próbál rá, sőt, már forgatja is új klipjét.

Bővebben: Új Neotont csinálna ez ex-énekesnő

Megjelent a KARTHAGO új, 10 évvel a legutóbbi, 2009-es “Időtörés” album után érkező “Együtt 40 éve!!!” című nagylemeze. A legendás zenekar tagsága - Gidófalvy Attila, Kiss Zoltán Zéro, Kocsándi Miklós, Szigeti Ferenc, és Takáts Tamás - már 4 évtizede zenél együtt változatlan felállásban. A 40 éves különleges jubileumot az új album után egy óriási koncerttel is ünneplik a Papp László Budapest Sportarénában. A 10 vadiúj dalt tartalmazó album mindössze 1000 darabra limitálva, akusztikus bónusz CD-vel, exkluzív csomagolásban, ajándék poszterrel is kapható. Az akusztikus lemezen 13 klasszikus dal kapott helyet, köztük olyanok, mint “A fények, a hangok, az árnyak”, “Requiem”, “Apáink útján”, “Keleti éj”, illetve a “Senki lánya”. Ennek felvételeit a Ram Colosseum-Rock Múzeumban készítette 2015-ben Csordás Zoltán, az utómunka a Jankai Stúdióban és a Zolasound Stúdióban zajlottak.

Bővebben: Karthago: “Együtt 40 éve!!!”

A fenti címmel indított kezdeményezést (a különféle rossz, használaton kívüli hangszerek gyűjtését) egy fehérvári család felajánlásával indította útjára a Tálos Edit Alapítvány. A család úgy gondolta, a nagymama egykori negyedes hegedűjét, amely eddig a padláson hevert, nem hagyják az enyészet martalékává válni. A kissé megkopott, itt-ott felújításra szoruló hangszerrel és azzal a kérdéssel keresték fel Bergerné Szőnyi Annát, hogy vajon használhatóvá tehető még ez a hangszer, mert ha igen, ők bizony szívesen felajánlják.

Bővebben: "Adj örökbe egy hangszert!"

A 80-as évek kultikus műsora volt a "királyi" Petőfi adón, de még a 90-es években is sokáig etalonnak számított a honi rádiós palettán a Poptarisznya című műsor, ami által B. Tóth László nevét megismerte a közönség. A korábbi lelkes magnós klubos gyűjtő hamar a lemezlovas elitbe került, sőt, még saját, illetve "Poptaris" bakelitjei is megjelentek. Persze, nem csak a rámenősség és a szerencse volt az oldalán, hanem egy egyszerű, de jól működő koncepció: új, menő pop-rock, dance zenéket, slágerlistát, az autósoknak gyakori útinform híreket, általános híreket, sok sportos bejelentkezést, valamint külföldi sztárokról szóló bulvár- és szakmai infókat adott a hallgatóságnak. A koronát pedig a magnósoknak szolgáltatott blokk tett fel az egészre. Az egykori sikerműsorba most új életet lehelnek a Retro Rádió frekvenciáin.

Bővebben: Újra belenyúl a tarisznyába B.Tóth

Az elmúlt napokban a jazz és funk zenéé volt a főszerep Székesfehérvár Belvárosban. A nagy múltra visszatekintő Alba Regia Jazz Fesztivál idén ötödik éve gazdagította a királyok városának kulturális életét. Három napon keresztül két helyszínen várták a zenei műfaj kedvelőit, a fellépők sorát a hazai sztárok mellet két olasz és egy amerikai produkció is színesítette: Syrius Legacy, Váczi Eszter, a Malafede Trio By Federico Malaman, az Alessio Menconi Trio valamint Little G. Weevil is fellépett az ismét nagy sikert arató Alba Regia Feszten.

1. oldal / 54

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. április 26. péntek 17:44,
Ervin napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.