A fehérvári kötődésű Noémo is színpadra lép A Dal második élő show-ban február 6-án, szombaton, amikor ismét tíz produkciót láthatnak a nézők. A négy válogatóból összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe, az innen kikerülő nyolc pedig már a fináléban mérettetheti meg magát, március 13-án. A Szabad Színház zenei szekciójának szerzője és előadója a Hableány című lírai művével szerepel szombaton, február 6-án a Duna TV-n, A DAL című műsorban. Noémo versenydalával szeretne támaszt nyújtani és rávilágítani arra, hogy a zene segíthet az elmúlás feldolgozásában. A tehetséges fehérvári kötődésű előadó szerint neki is mindig segít a zene, akár a nehézségeket, akár az örömöket kell megélnie.

Bővebben: Hableány - Noémo A Dal-ban

Ugyan a koncerttermek a járványhelyzet miatt még nem látogathatók, de a komolyzene kedvelőinek nem kell lemondaniuk a zenei élményről: januárban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar három nagyobb hangversenyének is részese lehet a közönség a videómegosztó csatornákon, mégpedig ingyenesen.

Bővebben: Koncertélmény webes köntösben

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar jövő keddi koncertjét a Filharmónia Magyarország virtuális hangversenyterméből nézhetjük, hallgathatjuk meg. A különleges összeállításban Bartók, Kodály és Brahms darabjai mellett Hajdú André és Dubrovay László alkotásai is felcsendülnek. Az élő közvetítés 19 órakor kezdődik, és ingyenesen követhető a Filharmónia online csatornáin. A koncerttermeket még ugyan nem látogathatjuk a járványhelyzet miatt, de a komolyzene kedvelőinek nem kell lemondaniuk az élő zeneélményről: a Filharmónia Magyarország virtuális hangversenyterméből több csatornán követhetőek az ingyenes közvetítések.

Bővebben: ARSO koncert a virtuális térben

A popzenei szakma igencsak nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány kitörése óta, ugyanis a rendezvények, fellépések, koncertek elmaradása okán komoly bevételektől esnek el. Vannak azonban olyanok is, mint az alkotókedvéről korábban is híres Hamar Jani, aki nem sírt teli több tucatnyi csomag zsebkendőt, mint nagyon sok zenész, hanem még inkább fokozta alkotói sebességét. Csak az elmúlt két hónapban négy új dallal rukkolt elő, s nem is akármilyenekkel! "Megzenésítette" Orbán Viktor miniszterelnököt, közös produkciót jegyzett mindenki Kató nénijével, Ihos József humoristával, dalba foglalta gondolatait az éjjeli kijárási korlátozással kapcsolatban, majd ma napvilágot látott egy általa "újrafényezett" verzió az Omega Lénájából is, ezzel tisztelegve a legendás zenekar közelmúltban elhunyt két tagja, Benkő László és Mihály Tamás emléke előtt.

Bővebben: Hamar nem lassít, Lénáról mesél

Az idén nyitotta meg Székesfehérváron énekstúdióját Zsigmond Lala, a tehetséges - korábban a Fehérvár Hangja vetélkedőn is döntős - énekes, s hétről hétre egyre többen csatlakoztak hozzá, főleg az ifjabb korosztályból, ami mutatja, hogy a jó szakmai munkának gyorsan híre megy. Nyár végén már a szünidei táboros növendékekkel már szervezett egy közös zárógálát, most év végén jön az újabb. December 20-án, vasárnap 18.00 órakor a Köfém Művelődési Központ (ismertebb nevén művelődési ház, Verseci út 1-15.) színháztermében lépnek fel a tanítványok egyéni és csoportos produkciókkal, ismert melódiákkal és musical-részletekkel. A programot természetesen az érvényben lévő járványügyi protokollt betartva rendezik meg, így aki biztosan szeretne ott lenni a kellemes, karácsony előtti zenés eseményen, annak nem árt időben érdeklődnie a jegyfoglalásról az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy Facebookon, itt: https://www.facebook.com/zsigmondlalaofficial. Lalának egyébként ezzel a gálával nem ér véget az ünnepi program, szenteste, december 24-én Hévízen lép fel karácsonyi lemezbemutató koncerten a Hotel Carbonában 17.00 órakor.

1. oldal / 59

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. március 6. szombat 02:17,
Leonóra és Inez napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com