Két amerikai zenakarral bővítette idei fellépőlistáját a FEZEN. A már korábban bejelentett Amon Amarth, Anthrax, Death Angel mellé Fehérvárra érkezik július végén a Danzig és a Cro-Mags is. A szervezők ígérik: a java még hátravan. Glenn Danzig szinte mindenhol kitörölhetetlen nyomot hagy zenei pályafutása alatt, a Misfits-cel a világ egyik legjobbnak tartott punk zenekarát hozta létre, majd saját magáról elnevezett bandájával átevezett a heavy metalba. A Danzig dalai filmekben (pl.: Másnaposok 3.), videójátékokban (pl.: Grand Theft Auto) is feltűntek, és megszámlálhatatlan feldolgozásban hallhattuk már, de most végre az eredeti verzióban is eljut hozzánk.

Bővebben: Fezen: újabb metal legendák jönnek

A Velencei-tónál élő és ott télen-nyáron megfelelő szerzői motivációt találó Hamar János számára első albuma, a Hamarkodás megjelenése, valamint televíziós szereplései - első soron említve az őszi X-Faktoros fellépését - okán igazán sikeres esztendőt zárt 2019-ben. Az idén erre alapozva még jobban rákapcsol, sorra írja és készíti újabbnál újabb dalait, készül további televíziós és rádiós szereplésekre, valamint arra, hogy élőben is minél több színpadon megmutathassa magát.

Bővebben: "Hamarkodás" fullra járatva

Az idén a Hang-Szín-Tér művészeti iskola 16 éves diákja, Kovács Aliz nyerte meg a Fehérvár Hangja versenyt. A második helyen Matern Vanda, a harmadikon pedig Nagy Gréta végzett. A győztes – a cím és a dicsőség mellett – Székesfehérvár Megyei Jogú Város díját, egy egyedi plakettet és egy házi stúdió felszerelését is nyert, továbbá egy értékes utazási utalványt a főtámogató utazási iroda jóvoltából. A tehetségkutató fináléjába tizenkét - Fejér megyében élő vagy tanuló - fiatal jutott be, akiket dr. Cser-Palkovics András polgármester javaslata alapján – a Fehérvári Versünnephez hasonlóan – egy gála keretében ismét együtt hallhat majd a közönség.

Bővebben: Kovács Aliz lett Fehérvár Hangja

Negyed évszázada, 1994 őszén kezdte meg állandó műsorszolgáltatását a Vörösmarty és a Fehérvár Rádió, így immár 25 éves múltra tekinthet vissza a székesfehérvári helyi és körzeti rádiózás legújabb kori történelme. Ezt a tényt sokan ismerik, azt viszont kevésbé, hogy van egy olyan könnyűzenei műsor, amely néhány hét híján egyidős a két rádióállomással. Az első időkben még "Kedvenceink voltak" címmel futó - 24 évig Fehérvár Rádiós - összeállítás máig megszólal vasárnap délutánonként "Zeneturmix" címmel, immár a Vörösmarty Rádió műsorán Kiss György szerkesztésében és műsorvezetésében. Hasonlóan hosszú időn át rendszeresen jelentkező műsor nagyon kevés volt a magyar rádiózás történetében. A kezdetekre és az első negyedszázadra november 24-én 17.00 órától élő adásban emlékeznek majd Kiss György társaságában az egykori kollégák, valamint az összeállítás rendszeres és alkalmi segítői.

Bővebben: 25 éve az éterben: jubileumi Zeneturmix vasárnap

December 22-én karácsonyi nagykoncertet ad Székesfehérváron az Alba Regia Sportcsarnokban Szekeres Adrien. A 19.00 órakor kezdődő esemény különlegességét az adja, hogy az énekesnő a Kodály Zoltán Iskola gyerekkórusával közösen is előad ünnepi dalokat. A repertoárban olyan ismert és tradicionális zeneszámok is hallhatóak lesznek, mint az Olyan, mint Te, a Futok a szívem után, a Kicsi szív, a Szeretet ünnepén, az Angyalok szárnyán, a Kiskarácsony, a Mennyből az angyal és a Száncsengő csilingel.

Bővebben: Kisiskolásokkal is énekel Fehérváron Szekeres Adrien

1. oldal / 56

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. február 23. vasárnap 08:02,
Alfréd napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com