Nagyon harmatos, a csapatra egyáltalán nem jellemző első félidei "átjáróház" védekezés és sok támadásban elkövetett hiba, pontatlanság ellenére is nyert 72-70-re az FC Porto ellen az Alba a FIBA Europe Cup első csoportkörének negyedik fordulójában, így  - függetlenül a hátralévő két mérkőzése eredményétől - továbbjutott az F-csoportból a második csoportkörbe. Hazai oldalon Freeman 16, Heath 15, Lóránt és Filipovity 12-12 pontot szerzett, de a 7 egységig jutó Keller Iván is fontos pillanatokban dobta pontjai nagy részét. A folytatásban egy bulgáriai és egy olasz kirándulás vár még Braniszlav Dzunics együttesére, ezektől függ, hogy az első vagy a 2. helyen lépnek tovább.

A fehérvári kosarasok ritka rossz napot fogtak ki, emberemlékezet óta nem volt ilyen gyenge a védekezésük, nem véletlenül kaptak 2 híján 50 pontot az első félidőben, s nem érdemtelenül vezetett már 16 ponttal is a portugál egylet a Gáz utcai csarnokban. Támadásban is sorra jöttek a rontások, az ellenfélhez passzolt labdák, dobás nélkül lepörgő támadóidők, "homály" tripla, kihagyott büntetők, kevés mozgás, tanácstalanság, ráadásul Cartwright is hamar kiszállt sérülés miatt...

A nagyszünet után elkezdett működni az Alba védekezése, s bár támadásban továbbra sem találta a fonalat, alig engedett kosarat a Portónak, így a harmadik játékrészben 7 pontot faragott hátrányából. A harmadik, utolsó 10 perc volt végül a döntő. Nagy brusztolással előbb egyenlített, majd átvette a vezetést a Dzunics-gárda. 7 pont is volt már az előnye, de a Porto nem adta fel, elég volt két buta hiba, máris csak 1 pont volt közte az utolsó perchez érve. Ekkor Freeman egy büntetőt bedobott a kettőből, a győzelemért támadhatott a luzitán alakulat, ám nem született már több kosár, így kiszenvedte, de megérdemelte a győzelmet az Alba. Az első félidőben beszedett 48-ra a másodikban csak 22 pontot kapott, ez, az összeállt védekezés volt a szűk, de igen fontos siker záloga.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. július 17. szerda 06:27,
Endre és Elek napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.