Régóta vágya a sportbarátoknak Székesfehérváron egy nemzetközi mércével mérhető, befogadóképességét és technikai paramétereit tekintve is számot tevőnek nevezhető multicsarnok, amelyben bármilyen kiemelkedő érdeklődésre számot tartó eseményt meg lehet rendezni, legyen szó jégkorongról, kosár- vagy kézilabdáról, expókról, koncertekről. A dédelgetett álmokat 2016-ban már gyakorlati lépések is követték; félmilliárd forintnyi állami forrásból elindult a megvalósítási fázis előkészítése, a területvásárlási és tervezési folyamat. Azóta köztudott, hogy a mintegy 6000 fősre tervezett multicsarnok a Budai út végén, az M7-es autópálya közelében épül fel, s elsősorban a jégkorongosok bázisa lesz. Most újabb fejezetéhez érkezett a beruházás előkészítése: feltételes közbeszerzési eljárás keretében a város közgyűlése kiválasztotta a kivitelezőt.
 
- A közgyűlés egyhangú döntéssel zárta le a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást és választotta ki a kivitelezőt. Úgynevezett feltételes közbeszerzési eljárást folytattunk le, ami azt jelenti, hogy pozitív kormányzati döntés esetén lép hatályba a szerződés, és utána az első kapavágástól számított 18 hónap alatt kell befejezni a csarnok megépítését. A környéken ez a beruházás egyébként egy jelentős közlekedési fejlesztést és magával hoz. Utak épülnek ki, valamint a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonságát is megfelelően megteremti majd ez." - mondta Cser-Palkovics András polgármester.
 
A városvezető azt is hozzátette, hogy minden fejleményről tájékoztatni fogja a város a közvéleményt, sőt a beruházás tényleges megkezdése előtt – bár közvetlenül nem érint lakóingatlanokat – a környékben élőknek tájékoztató fórumot fognak összehívni. A Modern Városok Program keretében megépülő, közel 6000 fő befogadására alkalmas Alba Aréna építése nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás és az első kapavágástól számítva 18 hónap, azaz másfél év alatt épülhet fel. Az egyelőre kérdéses, hogy mikor lehet ez a bizonyos első kapavágás, de abban minden illetékes bizakodik, hogy 2020-ban már elkészülhet az új multicsarnok.
 
Az újjávarázsolt Sóstói Stadionnal kapcsolatban is van jó hír: a műszaki átadás megtörtént, már a használatbavételi engedélyeztetési eljárás folyik. Legkésőbb novembertől régi-új otthonában szerepelhet a bajnoki címvédő MOL Vidi FC.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. május 25. szombat 13:31,
Orbán napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.