Az idei szezon "divatja" folytatódott a MOL Vidinél; egy remekül sikerült hétközi nemzetközi kupameccs után jött egy NB I-es blama. Ezúttal igen nagy pofont kapott a Chelsea elleni, idegenbeli helytállást követően, tekintve, hogy az újonc MTK verte el Felcsúton 3-0-ra a teljesen tompa, motiválatlan, majd második félidei némileges "ébredése" után mindent kihagyó fehérvári alakulatot. A Vidi őszi szereplése rengeteg kérdést felvet. Legfőképpen azt, hogy miként lehet ekkora formahanyatlás 3 nap alatt (rendszeresen), s miért tevékenykedik a csapat mellett tucatnyi szakember és vezető, ha képtelenek összehozni egy olyan keretet, amelyben nem ugyanaz 12-13 játékos szerepel rendszeresen mindkét fronton?
 
Ezeken felül, akiket igazoltak, a válogatott Bereczet és Hangyát, valamint a tehetséges Sóst, illetve a válogatott keretébe nemrégiben meghívott Tamás Krisztiánt és a fiatalokat miért nem játszatja Marko Nikolics? Folytassam? A keretből kirakott Stefan Scsepovics és Varga, valamint a visszavonultatott Lazovics kiesésével jelentősen gyengült a bajnoki címvédő, főképp, hogy a nagy fogásként beharangozott és magyar rekordért megvett Hodzic nemhogy nem szórja a gólokat, de még egyet sem szerzett eddig, Milanov ugyan jól mozog a mezőnyben, de a támadásokhoz, az eredményességhez ő sem tudott eddig sokat hozzátenni, miközben Marko Scsepovics is csak a létszámot növeli, meg sem közelíti azt a gólerős, a kapu előtt mindig életveszélyes Scsepovicsot, aki akkor volt, amikor Fehérvárra igazolt.
 
Összességében ki lehet jelenteni, hogy a bajnoknak nincs épkézláb gólfelelőse! A 35 éves Huszti és az alapvetően védő, de gyakran a középpályán játszó Nego a két legveszélyesebb piros-kék játékos az ellenfelek kapuja előtt. Hatalmas hozzértésbeli hibáról árulkodik ez a vezetők részéről. A nyáron nem kalkuláltak sérülésekkel, formahanyatlásokkal, fegyelmi ügyekkel (amelyek igen gyakoriak az elmúlt években a Vidinél...), majd akkor sem léptek érdemben, amikor már lehetett tudni, hogy minimum az EL-csoportkör meglesz, egyszerűen nem igazoltak úgy, ahogy kellett volna, a keret nem lett bővebb, sőt, erejét illetően egyértelmű a visszalépés.
 
Ezeket a nyilvánvaló bakikat nem fogja sokáig fedezni az európai helytállás, merthogy ott sem jönnek a győzelmek, de még a gólok sem, márpedig önmagában a tisztes helytállás, a "jól játszottunk, de nem volt szerencsénk" frázis lassan unalmas és elfogadhatatlan lesz a szurkolók részéről. Egy bajnokcsapattól nem ezt várják, nem ezért mennek ki a meccsekre. Hazai pályán döntetlen a Paks és a Debrecen, majd vereség a Puskás Akadémia és az MTK ellen? Naná, hogy bosszantja a drukkereket, teljesen igazuk van.
 
Főképp, amikor azt látják, hogy a világ egyik leghíresebb és legjobb csapata ellen, idegenben olyan produkciót tesznek ki a gyepre kedvenceik, amit magyar klub jó, ha szökőévenként szokott egyáltalán megközelíteni, amikor a csütörtökön még koncentrált, éles, gyorsan reagáló, világsztárok (Hazard, Fábregas, Willian, Morata, Kovacic, Pedro, Cahill, stb...) ellen is több helyzetet kidolgozó társaságot látnak, akikért érdemes lelkesedni, majd 3 nappal később jön Kanta, Bognár, Gera D. és Vogyicska, akik ellen pedig ugyanezek a játékosok csak lézengenek a pályán.
 
A nézői érdektelenségen nem megsértődnie kellene Marko Nikolicsnak, aki ezt gyakran megteszi, hanem elgondolkodnia és úgy dolgoznia csapatával, hogy a szurkolók minden mérkőzésen látni akarják alakulatát. Merthogy fáradtan is lehet győzelemre törően, jó küzdőszellemben pályára lépni. Akkor egy-egy pontvesztés megbocsájtható. De ez az alibizés, ami az európai színtéren kívül az eddigi bajnoki találkozók 70 %-án jellemezte a Vidit, nem elfogadható.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 26. szerda 12:22,
János és Pál napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.