Kezd kísértetiesen a tavalyi szezonra hasonlítani az Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapatának idénykezdése. Az NB I-es nyitányon vereség hazai pályán a Pécstől, majd a nemzetközi kupában (FIBA Europe Cup) a 2. kör első meccsén Ukrajnában 16 pontos zakó a Dnipro vendégeként, végül pedig a bajnokság második fordulójában attól a Körmendtől is sima, 18 pontos vereség, amelyet tavaly annyiszor elvert az Alba, hogy a vasiaknak már fóbiájuk kezdett kialakulni... Ezúttal viszont végig vezetve, simán, 83-65-re nyert az Egis Körmend. Lóránt önmaga árnyéka volt, a légiósok közül pedig csak Heath produkciója minősíthető kiemelkedőnek, 24 dobott pontjával, illetve Boykins is megtette a magáét 17 dobott ponttal és időnként szép megoldásokkal.
 
 
Összességében véve az tisztán látszik, hogy Keller külföldre igazolásával jelentősen visszaesett Braniszlav Dzunics gárdája a palánk alatti játékban, lepattanószerzésben, s nem tett jót a csapatnak Markovic elzavarása sem, miután összeszólalkozott a trénerrel. Kovács Ákos visszatért Paksra, így irányítóposzton sem áll jól a gárda. Az említettek távozásával a magyar mag nagyon komoly mértékben gyengült, a légiósoknál pedig most már egyértelműen kirajzolódik, hogy Heath volt az egyetlen igazán jó fogás, Freeman és Boykins alkalmanként képes remekelni, de nagyon gyenge periódusaik is vannak, míg Bullocknak és Cartwrightnak szinte csak azok... Aligha kerülhető el még most, a szezon elején 1-2 minőségi igazolás a légiós kontingensben, minden bizonnyal Bullock és/vagy Cartwright kárára.
 
Kísérletezésre már nemigen van lehetőség, el kell kezdeni begyűjteni a győzelmeket, különben még nagyobb lehet a baj, mint egy esztendővel korábban volt.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 26. szerda 11:55,
János és Pál napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.