10 hónapnyi sikertelenség, 5 győzelem nélkül megvívott mérkőzés után nyert újra a magyar labdarúgó-válogatott. A mieink a Nemzetek Ligája C-divíziójának 2. csoportjában a finnek elleni vereséget (0-1 Tamperében, ezzel 40 év után kaptunk ki újra az északiaktól) és nem túl szívderítő játékot követően három nappal alaposan összekapták magukat, s két gyönyörű góllal, Sallai és Kleinheisler találataival, időnként régen tapasztalt színvonalú focival 2-1-re verték a jóval esélyesebb görögöket, így versenyben maradtak a csoportgyőzelemért. A Vidiből ismét Fiola, Kovács és Pátkai kapott lehetőséget Marco Rossi szövetségi kapitánytól, s nem is okoztak csalódást.
 
Kovács végig nagy kedvvel játszott, az első gól előtti parádés akció tőle indult, majd a második találatot megelőzően ő tört be a görög 16-osra a jobb oldalon két jól sikerült csellel, majd tálalt laposan úgy Kleinheisler elé, hogy az ex-Vidis középpályás 18-ról, középmagasan kilőtte a bal sarkot. A hajrában aztán éppen Kovácsot váltotta a pályán Pátkai, aki jól szűrt és fontos labdákat szerzett az utolsó szűk negyedórában. Fiola Attila a szokásos lelkes, de nem hibátlan produkcióját nyújtotta a védelem bal oldalán. Voltak egészen szép előretörései, jól segítette a támadójátékot, többször meleg helyzetben tisztázott saját kapuja előtt, ugyanakkor néha rosszul helyezkedett, s a görög beíveléseknél őt is többször könnyen lefejelték, túlugrották.
 
Összességében véve a hellének elleni derbin nem érheti kritika nemzeti együttesünket, mert végre bátran és többnyire taktikusan játszott, támadásban pedig olyan dolgokat mutatott, amikre igen régen nem volt példa. Ennek eredménye a két parádés találat. Olyan tűzijátékért és helyzetdömpingért, amit pedig a második gólunk előtt láthattunk aranylábú vitézeinktől, egészen biztos, hogy sok évtizedes távlatokba kellene visszamennünk, hogy egyáltalán hasonlót találjunk. kb 45 másodpercen belül ötször lőttünk kapura, jobbról, balról, középről, de Barkas kapus védeni tudott, majd jött Kovács, aki gyönyörűen játszotta magát tisztára, s gurított a lendületből érkező Kleinheisler elé, aki bevarrta a győzelmet jelentő gólunkat.
 
Ettől a győzelemtől még nem lett egycsapásra jó a magyar foci, de most mutattak valamit abból fiaink, hogy ha bátran, lelkesen mennek csatába, akkor még a jobb csapatokat is meg lehet lepni. Most sikerült, de ez a diadal csak akkor ér valamit, ha a folytatásban is meg tudjuk ezt a produkciót ismételni. Nem 2 évente egyszer, hanem minden találkozón.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 23. szombat 08:07,
Emőke napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.