A klasszikus sprintversenyben csak egy többszörös német világ- és Európa-bajnok tudta nagy csatában elütni a legjobb 8 közé jutástól Szalontay Sándort a skóciai pályakerékpáros Európa-bajnokságon, ám az immár velencei színekben szereplő országos csúcstartónak a speciális Keirin versenyben sem volt szerencséje. Igaz, senki sem győzte le, "mindössze" egy szabálytalan holland vetélytársa miatt nagyot bukott, amiért ugyan később kizárták a vétkest, de a VeloClass kerekese az incidens okán négy helyen is komoly mélységű és kiterjedésű zúzódásokat, horzsolt sérüléseket szenvedett, így nem sokkal később bekötözve, "toldozva-foltozva", tetanusz injekció után, szakadt bringás dresszben állt oda a vigaszági futamához, amelyben így lett negyedik!
 
A skót közönség nem bánt skótul a tapssal és hatalmas ovációban részesítette a hősiesen helytálló Szalontay-t, aki nem így akart maradandót alkotni. Lett is volna erre esélye, tekintve, hogy végül az a francia versenyző (Vigier) ezüstérmes lett, aki a magyar bringás mögött volt bukása pillanatában, nagyon kevéssel a cél előtt. Amennyiben ez nincs, Szalontay és a holland juthatott volna tovább, a francia már ott kiesett volna. Persze, tudjuk, a sportban nincs ha...
 
- Jó formában, ideális erőállapotban érkeztem Glasgow-ba, reális cél volt részemről, hogy akár a 8.-10. helyet elérjem mindkét versenyszámban, de most nem voltak velem az égiek. A német Eb- és vb-első Böttichert kemény csatára késztettem a sprintversenyben, ezzel nem lehetek elégedetlen, de ami a Keirinben történt, azt nagyon sajnálom. Jól mentem, nem volt már hátra sok a futamból, az utolsó körre fordulva a második helyen tekertem, már a célegyenesben voltunk, amikor a vezető helyen haladó holland srác, Sam Ligtlee igen komoly, kb 70 km/órás sebességnél egy hirtelen mozdulattal keresztezte az én menetvonalamat, a hátsó kerekével összeérve pedig nagyot estem. Az már cseppet sem vigasztalt, hogy végül a hollandot kizárták a versenyből, mert sajnos az enyémet elrontotta .Nagyon sajnálom, mivel szinte biztos továbbjutóként esélyem adódott volna céljaim elérésére. - mondta érthetően nem túl vidáman Szalontay Sándor.
 
A VeloClass bringása hozzátette, hogy sok kisebb-nagyobb horzsolást, zúzódást szenvedett, a balul sikerült futam után orvosi ellátásban részesült, bekötözték a sebeit, s bár elsőre nem akartak neki adni, tetanusz injekciót is kért és végül kapott. Az új bringás dresszét még lett volna némi ideje kicserélni a vigaszági futama előtt, de úgy döntött, hogy már nem kínozza magát, a szakadt felszerelésben próbál meg csodát tenni. Ez végül nem jött össze, bár a közönség vastapsa mutatta, nem mindennapi tettet hajtott végre azzal, hogy - szó szerint megtépázva - ilyen állapotban is beleállt a küzdelembe és a nyilvánvaló fájdalmai ellenére szépen helytállt.
 
Most lesz egy kis ideje pihennie és sebeit gyógyítgatnia Szalontaynak, de nem sok, ugyanis hamarosan kezdődik a ráhangolódás az októberi, franciaországi Világkupára, amelyen már szinte biztos az indulása, ugyanis szépen gyűjtögette a vk-pontokat a szezon korábbi versenyein.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 25. kedd 22:05,
Vilmos napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.