Újabb idegenbeli bravúrt ért el a Bajnokok Ligájában a MOL Vidi FC. A fehérvári labdarúgók a 3. selejtezőkör első mérkőzésén 1-1-re végeztek az előzetesen esélyesebbnek kikiáltott Malmö FF otthonában. A svéd bajnok igazolta, hogy remekül szervezett együttes, ám a magyar aranyérmes még jobb produkciót nyújtott, mint két hete a bolgár Ludogorec vendégeként, 0-1 után a második félidő közepén hamar talpra állt, Lazovics jóvoltából kapufát, majd Nego révén szép gólt is szerzett, így igencsak kecsegtető helyzetben várhatja az augusztus 14-én, kedden 20.00 órakor kezdődő felcsúti visszavágót. A rendkívül fontos derbi miatt a Vidi hétvégi bajnokiját nem szombaton, hanem pénteken 20.00 órakor rendezik meg. A DVSC vendégeskedik a Pancho Arénában.
 
A svédországi találkozón hasonlóképpen biztonságra épülő célfocit játszott a Vidi, mint a már említett Ludogorec elleni idegenbeli összecsapáson, ám ott sikerült kibekkelni a találkozót 0-0-ra, így igazából nem kellett megmutatnia, hogy előrefelé is tud alkotni, ha kell. Talán ez altatta el a bolgárokat, hogy a magyarországi visszavágón is sokkal esélyesebbek lesznek ellenfelüknél. Mint tudjuk, a Nikolics-gárda okosan játszott, majd amikor volt esélye, rögtön tudott váltani, gólt lőtt és végül továbbjutott.
 
Malmőben egy kevésbé jó játékosokból álló, kevésbé támadófocit játszó, ám nagyon szervezett csapat állt a piros-kékekkel szemben, akik nem akarták a földbe döngölni ellenlábasukat, ugyanakkor folyamatosan próbálták nyomás alatt tartani. Ez csak időnként sikerült, a fehérvári alakulat már az első félidőben többször kerültek kecsegtető szituációba, de Nego, M. Scsepovics és Nikolov sem tudott betalálni, miként a másik oldalon is csak ziccerekig jutott a Malmö.
 
A második játékrészben aztán elég volt egy kisebb védelmi kihagyás, a 61. percben Christiansen megszerezte a svédek vezetését, 1-0! Elkerülhető találat volt, középen rosszul zárt a vendégvédelem. Ekkor aztán nekiveselkedett a Vidi. A 65. percben Lazovics felső lécet megdöngető szabadrúgásánál még néhány centi hiányzott az üdvösséghez, ám a 71. minutumban Nego szépen, bátran - és némiképp szerencsésen - tört be jobbról a hazai 16-osra, majd az ötös sarkáról az ellenkező felső sarokba lőtt, 1-1! ez igen! Így kell reagálni egy bekapott gólra. Ha nem látja az ember, el sem hiszi, hogy ezt egy magyar csapat produkálta egy esélyesebb együttes otthonában egy BL-meccsen...
 
A jövő keddi visszavágó előtt igen kecsegtető a MOL Vidi FC helyzete, hiszen egy 0-0-ás döntetlen is már továbbjutást érne. Abban azonban mindenki biztos lehet, hogy nem lesz ez ennyire egyszerű. Mindenesetre az most világosan bebizonyosodott, hogy ez a Malmö nem egy rettenetes ellenfél, hiába verte ki a CFR Clujt, a magyar bajnok elbúcsúztathatja, ha mindvégig koncentráltan, okosan focizik, tudása legjavát adja.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 25. kedd 21:54,
Vilmos napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.