Hiába fogadkozott a Körmend, hogy otthon megpróbálja legyőzni az Albát a férfi kosárlabda NB I második bronzmeccsén, nem jött össze. A fehérvári 20 pontos siker után Vasban 12-vel, 95-83-ra nyert a tavalyi bajnok, ha címét megvédeni nem is tudja, az érem ismét megvan. Ezúttal hatan is két számjegyű dobóteljesítményt nyújtottak: Mohammed 20, Simpson 17, Lóránt és Keller 13-13, Pointer 11, Horton 10 pontot szórt, de Harris is csak egy pontocskával maradt el a tízestől. Most a játékosoknak jöhet egy kis pihenő, ami a vezetőknek az év legfontosabb időszaka, hiszen a jövő szezon keretének kialakítása lesz terítéken.
 
Kérdés, hogy sikerül-e megtartani a légiósok közül a csapat játékát minőségében meghatározó Hillt, aki a tempót diktálta és vezényelte a gárdát, továbbá Hortont, akinél jobb védekező játékost nemigen láttunk még Fehérváron. Lepattanózásban, dobásblokkolásban nem sok hasonló van hazai pályákon - ilyen szinten senki -, ráadásul jó szellemű csapatjátékos. Őket, de a kétarcú, ugyanakkor remek képességű Simpsont sem lenne baj, ha meg tudná tartani az Alba. Harris, Pointer és Mohammed is sokszor lendített a csapat játékán.
 
Egy biztos, ha megint elmegy minden légiós, Dzunics mesternek a csapatot újra szinte a nulláról kell összeraknia, ami elsülhet jól és nagyon nem jól is. De minimum rámehet a szezonkezdet, ahogy ebben az idényben, s bizony a végére kiderült, mennyire hiányzott az az 1-2 találkozó, amivel a döntőig pályaelőnye lett volna a gárdának. Merthogy azzal alighanem most az Alba meccselne a fináléban a Szolnokkal, nem a Falco. Egy biztos: izgalmas hetek jönnek most.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. május 24. péntek 00:44,
Eszter és Eliza napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.